Binnenland
WNL

Yeşilgöz: 'Daar waar nodig is nemen we maatregelen tegen Jodenhaat'

foto: anpfoto: anp
  1. Nieuwschevron right
  2. Yeşilgöz: 'Daar waar nodig is nemen we maatregelen tegen Jodenhaat'

"Verschrikkelijk", noemt demissionair minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeşilgöz, de gebeurtenissen rondom de concerten van Lenny Kuhr. "Daar waar het nodig is om Jodenhaat tegen te gaan nemen we zichtbare en onzichtbare maatregelen", zegt ze in WNL Haagse Lobby op NPO Radio 1.

Pro-Palestijnse activisten dreigen opnieuw een concert van de Eindhovense zangeres Lenny Kuhr te verstoren. Bij theater Geert Teis in Stadskanaal zijn meerdere 'vervelende' telefoontjes binnengekomen, vertelde haar echtgenoot maandag aan het AD. Om die reden heeft het theater besloten de kaartverkoop stil te leggen. "Op het moment dat je een muziekavond verstoort alleen omdat de artiest joods is dan is dat antisemitisme en dat heeft niets meer te maken met de situatie in Gaza", zegt Yeşilgöz. "Als we dat gaan bagatelliseren, dan kom je in een heel gevaarlijk, grijs gebied terecht."

De demissionair minister benadrukt dat het aan de lokale autoriteiten is om beslissingen te nemen over de veiligheid van een evenement, maar dat het gesprek over de veiligheid op grote schaal wordt gevoerd. "Er is altijd contact met de lokale overheden in verschillende verbanden. Er zijn heel korte lijntjes en als er meer maatregelen nodig zijn, dan doen we dat."

Kuhr heeft inmiddels zelf aangifte gedaan.

Onderhandelingen

Maandag was ook de start van de inhoudelijke onderhandelingen. Die verliepen volgens Yeşilgöz 'in goede sfeer' - ondanks dat PVV-leider Wilders zijn irritatie had geuit over recente mediaoptredens van zijn VVD-evenknie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Is er een toekomst voor het Nationaal Groeifonds? (25 maart 2024) - WNL Haagse Lobby

Luister WNL Haagse Lobby in je favoriete podcast-app

Wil je WNL Haagse Lobby in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie