Binnenland
EONOS

Mini-Sportforum: 'Ook de sportwereld is wakker geworden'

foto: Fotostudio Boonfoto: Fotostudio Boon
  1. Nieuwschevron right
  2. Mini-Sportforum: 'Ook de sportwereld is wakker geworden'

In steeds meer Europese landen rolt de voetbal weer. Het afgelopen weekend werd de competitie in Spanje hervat en konden de Italiaanse liefhebbers genieten van twee halve finales in het bekertoernooi. De Duitse competitie is langer bezig en daar is de beslissing in zicht. Bayern München kan dinsdag voor de dertigste keer landskampioen worden, de achtste titel op rij.

'Der Rekordmeister' won van Borussia Mönchengladbach mede dankzij een treffer van Joshua Kirkzee. In Langs de Lijn En Omstreken bespraken voetbalcommentatoren Jan Roelfs en Leo Driessen de kwaliteiten van de 19-jarige aanvaller. "Een jongensboek, daar geniet ik van." glimlacht Roelfs. "Een goede doelpuntenmaker." vindt Driessen. Bayern München is nog in de race voor alle prijzen en kan zich in augustus ook nog gaan richten op de Champions League. Uitgelekte plannen wijzen op een toernooi van ongeveer twee weken met knock-out wedstrijden in Lissabon. Driessen betwijfelt of het een goede oplossing is. "Ik begrijp het allemaal wel, en ik heb ook geen betere oplossing dan om het te schrappen. Maar ik begrijp ook wel dat dat niet gaat."

De beide voetbalcommentatoren spraken ook over het besluit om in het Engelse voetbal met speciale shirts te spelen. "Black Lives Matters" vervangt daarop de namen van de spelers. jan Roelfs is verheugd over het initiatief. "De wereld is wakker geworden, en de sportwereld ook." zegt hij. Dat tegelijkertijd het Internationaal Olympisch Comité benadrukte dat sporters op de Olympische Spelen niet mogen protesteren, levert geen bijval op, ook al zegt voorzitter Thomas Bach dat deelnemen aan de spelen al een stem tegen racisme is. "Hypocriet" reageert Driessen, "Met zo'n dooddoener maak je je er vanaf, iedereen is toch tegen racisme."

De wereld is wakker geworden en de sportwereld ook

Video niet beschikbaar

Het sportforum behandelde nog wat andere voetbalzaken. Zo werd ook de vacante trainerspositie bij FC Twente besproken. Leo Driessen verwacht dat Ron Jans de nieuwe coach wordt, Jan Roelfs had Dick Lukkien graag in Enschede gezien, de trainer van FC Emmen die daar zijn contract heeft verlengd. Maar ook met Ron Jans kan hij wel leven. "Ron Jans is door de wol geverfd. Hij heeft gewoon de ervaring om die kar te gaan trekken."

Ster advertentie
Ster advertentie