Binnenland
BNNVARA

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Roermond

foto: Annemieke van der Togtfoto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Roermond

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit gemeenschapshuis ‘t Sjoolpaad in Roermond.Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over het verzet in het dorpje Asselt (gemeente Roermond) tegen de mogelijke komst van een nieuwe jachthaven.

Roermond krijgt extra geld om jeugdcriminaliteit terug te dringen. De gemeente telt relatief veel jongeren die een hoog risico lopen om in de drugscriminaliteit te belanden.

In de dialectopera ‘El Rey. Het Vervolg’ staat de lokale politicus Jos van Rey centraal. Hij werd in 2017 veroordeeld wegens onder andere corruptie en stembusfraude.

Een deel van de Roermondse volkswijk De Kemp wordt gesloopt. Veel bewoners wonen daar al hun hele leven en willen helemaal niet weg. Wat vinden ze zo fijn aan hun buurt?

Het aspergeseizoen is begonnen en meesterkok Eric Swaghoven weet als geen ander hoe je asperges het best kunt bereiden. Hij laat Erik en Frank proeven van aspergemarmelade.

Verder is Octavie Wolters te gast. De Roermondse schrijver en beeldend kunstenaar staat bekend om haar krachtige linosnedes en won onder meer de Zilveren Penseel.

In de rubriek ‘Meer Vrouw op Straat’ een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw die in Roermond een straatnaam verdient.

Stephanie Struijk verzorgt de livemuziek.

(Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 14 april bij te wonen.

Locatie: Gemeenschapshuis ‘t Sjoolpaad, Schoolpad 55, Roermond
Inloop 18.30 tot 19.00 uur.

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Dijkstra en Evenblij ter plekke

Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland die in het nieuws is geweest. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen. Je hoort ze elke zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie