Binnenland
BNNVARA

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Goes

foto: Annemieke van der Togtfoto: Annemieke van der Togt
  1. Nieuwschevron right
  2. Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag live vanuit Goes

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondagavond uit vanuit buurthuis 'De Pit' in Goes. Van staalslakken in de Oosterschelde tot Freek de Jonge, tot livemuziek van De Toegift: het komt allemaal voorbij.

Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over staalslakken die in de Oosterschelde worden gestort voor de kustverdediging. Vissers en natuurbeschermers vrezen dat de staalslakken zorgen voor sterfte van kreeften en ander zeeleven.

Reddingsbrigade Goes luidt de noodklok. De redders dreigen namelijk hun onderkomen te verliezen. Als dat gebeurt, verdwijnen in Zeeland twee van de vier inzetbare reddingsboten.

Freek de Jonge

Freek de Jonge is te gast. Zijn vormende jaren bracht hij door in Goes en omgeving. Waarom waren die 'rock 'n roll-jaren' de gelukkigste uit zijn jeugd?

De stembus voor de Zeeuwse Top 40, het jaarlijkse evenement van Omroep Zeeland, is net geopend. Komt dialectmuziek er nog wel aan te pas als Danny Vera en BLØF de lijst domineren?

Saloeki's, chowchows, schnauzers. Zo'n duizend rashonden passeren de revue tijdens de jaarlijkse hondenshow in Goes. In Ter Plekke geeft keurmeester Marij Mestrom samen met baasjes en hun honden een voorproefje.

Annie M.G. Schmidt

Verder gaat het over Annie M.G. Schmidt die in Goes op de middelbare school zat en daar ooit een 2 kreeg voor Nederlands. Hoe zou ze toch uitgroeien tot een literaire grootheid?

In de rubriek 'Meer Vrouw op Straat' een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw die in Goes een straatnaam verdient.

De Toegift verzorgt de livemuziek en Jan J. Pieterse brengt een ode aan Goes.

(Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 28 april bij te wonen.

Locatie: Buurthuis De Pit, Appelstraat 2A, Goes.
Inloop 18.30 tot 19.00 uur.

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Dijkstra en Evenblij ter plekke

Erik Dijkstra en Frank Evenblij nemen het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland die in het nieuws is geweest. Met live gasten, diverse rubrieken en verrassende onderwerpen. Je hoort ze elke zondagavond tussen 19.00 en 21.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie