Binnenland

'Niemand huilde van blijdschap om die zilveren medaille'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Niemand huilde van blijdschap om die zilveren medaille'

[NOS] Niet alleen Dafne Schippers was teleurgesteld na haar prestatie tijdens de 200 meter waarbij ze olympisch zilver behaalde, ook het publiek in het stadion was ontgoocheld. "Iedereen klapte wel, maar dat was niet van blijdschap", vertelt oud-topsporter Erben Wennemars op NPO Radio 1.

"Iedereen was in rouwstemming", zegt Wennemars, die aanwezig was bij de wedstrijd. "In het hele stadion zaten volgens mij wel duizenden Nederlanders, die allemaal speciaal voor Dafne waren gekomen. Niemand huilde van blijdschap om die zilveren medaille."

Erben Wennemars op NPO Radio 1:Ook de ouders van Schippers zaten in het publiek. "Na het rennen ging ik naar ze toe. Maar wat zeg je dan? Je feliciteert ze ook niet zo snel met zilver", zegt Wennemars. "Zij vertelden me ook: 'Dafne kwam maar voor één ding en dat was goud.'"

Niet in de geschiedenisboeken

Het verschil tussen een gouden en zilveren medaille is groot voor Schippers, zegt Wennemars. "Dafne zou bij goud een internationale ster worden, ze zou de geschiedenisboeken in gaan en het zou haar een grotere financiële bijdrage leveren. Daarom snap ik de rauwe reactie wel."

Nicky Romero

Ook Dafnes vriend, dj Nicky Romero, zat in het stadion om zijn vriendin aan te moedigen. Het was de eerste keer dat de dj bij een sportevenement van zijn vriendin aanwezig was. "Het was zenuwslopend. Ik werd er gewoon bijna bleek van. Dat gebeurt me niet als ik aan het draaien ben", zegt hij, in een oranje T-shirt met 'Team Dafne' erop.

Ook hij is teleurgesteld. "Je gunt haar gewoon die titel. Ik ben nu eventjes teleurgesteld, vooral voor haar. Maar ik ben ook heel trots."

Op een jeugdatletiekkamp in Zeist werd ook gekeken naar de race van Schippers. Verslaggever Yannick Eling was erbij:

Ster advertentie
Ster advertentie