Binnenland

Ook Youri Mulder vindt zinnen in FIFA soms houterig klinken

foto: Screenshot FIFA 16foto: Screenshot FIFA 16
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook Youri Mulder vindt zinnen in FIFA soms houterig klinken

"Wat een mooie duik, een snoek is er niks bij!" en "Hij zet een tackle in". Wie regelmatig de videogame FIFA speelt, krijgt zulke zinnen soms tot vervelens toe te horen. Ook klopt de tekst niet altijd met de actie op het veld. De zinnen worden ingesproken door voetbalanalist Youri Mulder en commentator Evert ten Napel.

Het klinkt inderdaad soms wat houterig, beaamt Youri Mulder in het NPO Radio 1-programma De Thuisblijvers. Maar dat heeft volgens hem een oorzaak. "Je moet heel veel zinnen los inspreken. Daar heb je geen beeld bij. Door software worden de zinnen dan aan beelden geplakt."

Mulder probeert er wel zijn eigen draai aan te geven omdat sommige zinnen die hij moet inlezen niet door een commentator worden gezegd. "Die proberen we dan een beetje te herschikken, maar met duizenden zinnen die je moet inspreken is dat soms wel lastig."

Paal/lat

De meeste teksten sluiten wel aan bij het spel, vindt Mulder. Maar soms krijgt hij ook wel eens boze e-mails van mensen die zeggen: "U zegt steeds dat de bal tegen de lat gaat maar de bal gaat tegen de paal."

De commentator probeert er bij het inspreken ook wel eens een grapje in te stoppen voor zijn zoon Alexander die het spel ook speelt. "Dan zeg ik 'Alexander, je moet die knop linksachter indrukken om te stiften', maar jammer genoeg knippen ze dat er weer uit."

Ster advertentie
Ster advertentie