Binnenland

Busje ingereden op Pinkpopgangers
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Busje ingereden op Pinkpopgangers

De politie heeft nog geen spoor van het busje dat vannacht bij het terrein van Pinkpop in Landgraaf inreed op een groepje festivalbezoekers. Daarbij kwam een bezoeker om het leven. Drie anderen liggen zwaargewond in het ziekenhuis.

Landgraaf ligt vlak bij de Duitse grens en ook niet ver van België. "De Belgische en Duitse politie zijn dan ook alert en zoeken mee", zegt een woordvoerder van de Limburgse politie.

Ooggetuigen

De aanrijding was vannacht rond 04.00 uur op de openbare weg ter hoogte van de hoofdingang van camping B, waar veel festivalgangers de nacht hebben doorgebracht. De weg is voorlopig afgesloten voor onderzoek.

Verscheidene bezoekers hebben de aanrijding zien gebeuren. De politie heeft met hen gesproken, maar wil ook graag in contact komen met andere mensen die het busje hebben zien rijden.

Het gaat waarschijnlijk om een witte Fiat Doblo met de cijfers 2, 5 en 7 in het kenteken.

Geschokt

De organisatie van Pinkpop zegt diep geschokt te zijn en mee te leven met de slachtoffers en familie. Ook burgemeester Vlecken van Landgraaf is geschokt. "Verschrikkelijk dat op deze afschuwelijke wijze aan een goede Pinkpop een einde is gekomen", zegt hij. Vlecken zegt dat Slachtofferhulp is ingeschakeld.

Het festival begon vrijdag en sloot gisteren af met een optreden van Bruno Mars.

Tienduizenden mensen bezochten Pinkpop. Veel van hen bleven slapen op een van de campings bij het festivalterrein.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie