Binnenland
KRO-NCRV

D66 tegen Arie Slob: 'Als je een man bent, sla je met je vuist op tafel'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. D66 tegen Arie Slob: 'Als je een man bent, sla je met je vuist op tafel'

Vandaag staken de leraren opnieuw voor meer geld en lagere werkdruk. Kamerlid Paul van Meenen (D66) is teleurgesteld in onderwijsminister Slob. "Als je een man bent - en dat is Arie Slob - dan sla je met je vuist op tafel."

Minister van Onderwijs Arie Slob gaf gisteravond aan dat er binnen deze kabinetsperiode géén geld bijkomt voor onderwijs. Volgens Van Meenen moet Slob niet wachten tot D66 het voor hem geregeld heeft. Hij vindt dat de minister een voorbeeld moet nemen aan andere ministers die volgens hem wél extra geld regelen hebben bij het kabinet. "Bij de woningmarkt is er ook 2 miljard bijgekomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geld naar leraren in plaats van bestuur

Van Meenen wil dat het geld voortaan naar leraren gaat en niet naar schoolbesturen. "Zij weten het beste wat nodig is en wat het beste voor de kinderen is. Het is onze taak om te zorgen dat zij dat kunnen doen."

Leraar worden niet populair

Basisschooldirecteur Ronald Pieck denkt dat het vak van leraar in de toekomst populairder gemaakt moet worden. Hij ziet veel mannen op de pabo die afhaken. "Je ziet een andere categorie leerkrachten die het meer ziet als een leuk bijbaantje", zegt hij gekscherend. Dat is niet de bedoeling.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luisteraar Toos van Domburg-Teunissen denkt dat de stakingen juist bijdragen aan het slechte imago van het beroep en dat daardoor veel mensen juist er níet voor zullen kiezen. "Je geeft een voorbeeld van stakingen en ellende."

Ster advertentie
Ster advertentie