Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: leven in de bijstand, Eredivisie en EK Hockey

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: leven in de bijstand, Eredivisie en EK Hockey

Philippe Remarque en Kim Polling zijn te gast in De Perstribune, een debat in Kwesties over de bijstand, en we doen verslag van de Eredivisie en het EK Hockey. Dit en meer hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Philippe Remarque en Kim Polling in De Perstribune

Philippe Remarque is bezig aan zijn laatste weken als hoofdredacteur van de Volkskrant. Per september draagt hij het stokje over aan zijn huidige 'adjunct', Pieter Klok. Remarque was sinds 2010 eindverantwoordelijk voor de krant. Per september wordt hij 'directeur journalistiek' bij de Persgroep, de uitgever van onder meer de Volkskrant.

Kim Polling staat aan de vooravond van het WK Judo, dat later deze maand in Japan wordt gehouden. Voor Polling staat dit jaar in het teken van de comeback, nadat ze lang was uitgeschakeld door een ernstige rugblessure. Het grote doel van de viervoudig Europees kampioen blijven de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio.

Philippe Remarque en Kim Polling zijn tussen 12.00 en 14.00 uur bij Carrie ten Napel te gast in het media- en sportprogramma De Perstribune van MAX.

Speelronde 3 in de Eredivisie

Vandaag worden er vijf wedstrijden gespeeld in de derde speelronde van de Eredivisie. Je hoort live verslag in Langs de Lijn, van 14.00 uur tot 19.00 uur en 22.00 tot 23.00 uur, en we houden je de hele dag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Een overzicht van de wedstrijden:

12.15 uur Fortuna Sittard-Willem II | Verslag: Chris Wobben
14.30 uur FC Twente-RKC | Verslag: Nico Wantia
16.45 uur Feyenoord-FC Utrecht | Verslag: Richard van der Made
16.45 uur AZ-FC Groningen | Verslag: Andy Houtkamp
20.00 uur Heracles-PSV | Verslag: Frank Wielaard

Kwesties: Leven in de bijstand

Raadsleden in Rotterdam doen mee aan een challenge: van maar vijftig euro per week proberen te leven. Symboolpolitiek? Of gaat zo'n challenge echt voor verandering zorgen? En een debat met inwoners over orgaantransplantatie en de zondagsrust in grote steden in Kwesties, vanaf 20.00 uur.

EK Hockey

Max Caldas, bondscoach van de hockeyers (PRO SHOTS)

Het EK hockey begon afgelopen vrijdag in Antwerpen. De mannen spelen vandaag om 20.30 uur tegen Duitsland. Krijn Schuitemaker houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen in de wedstrijd.

Verder vandaag...

  • In het spoor terug: Altijd Oorlog. De Vlaamse radiomaakster Hadewijch Vanhaverbeke zocht uit hoe het zover heeft kunnen komen met Afghanistan, vanaf 10.00 uur te horen in OVT.
  • Vanaf 21.00 uur hoor je in Radio Doc weer genomineerden NTR podcastprijzen. Vandaag: Koffie curieus en De stad waar je dacht nooit te gaan wonen.
Ster advertentie
Ster advertentie