Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ITV Studiosfoto: ITV Studios
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Cold Feet is terug
De bekende Britse komedieserie Cold Feet is terug van weggeweest. Dezelfde groep, dezelfde stad en dezelfde dosis Britse humor, alleen de hoofdrolspelers zijn nu geen dertigers meer. Alle onderwerpen waar je op middelbare leeftijd mee te maken krijgt, komen aan bod. Vanaf 12.00 uur in De Nieuws BV meer over het nieuwe seizoen van Cold Feet.

Dit is de trailer van Cold Feet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De serie is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Nieuw schaatsseizoen
Vandaag begint het nieuw schaatsseizoen voor de toppers met de KNSB Cup in Groningen. Op schaatsbaan Kardinge zijn startbewijzen te verdienen voor de wereldbekerwedstrijden. Vanaf 14.00 uur starten de eerste afstanden. In Langs de Lijn En Omstreken aandacht voor deze selectiewedstrijden in Groningen. Sebastiaan Timmerman en Steven Dalebout doen verslag.

'Afrikaanse landen te lang genegeerd'
Steeds meer Afrikaanse landen stappen uit het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Met het vertrek van Zuid-Afrika en het aangekondigde vertrek van Burundi en Gambia, wordt de positie van het hof steeds wankeler. Volgens hoogleraar Marieke de Hoon is de kritiek van de Afrikaanse landen te lang genegeerd. Vanmiddag is zij te gast in De Nieuws BV.

En verder...

  • De Theoloog des Twitterlands Alain Verheij is om 19.00 uur een uur lang te gast bij Radio Kunststof. Hij werd met name bekend door de publieke 'Brieven van God' die hij aan bekende Nederlanders schreef.
  • De bancaire sector werkt aan een convenant over de rol die banken kunnen spelen bij het voorkomen van mensenrechtenschendingen. De voorzitter van het convenant Jacqueline Cramer schuift aan in De Ochtend.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Wilbert van Haneghem en zijn vriendin vochten 40 uur op zee voor hun leven, nadat de boot zonk voor de Indonesische kust. Het duo overleefde ternauwernood. Van Haneghem schreef het boek 'Schipbreuk' en vertelde over zijn angsten in De Nieuws BV:

Ster advertentie
Ster advertentie