Naar homepage
Binnenland

‘Het Pieleke van Camieleke’: carnavalskraker over Camiel Eurlings
AVROTROS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Het Pieleke van Camieleke’: carnavalskraker over Camiel Eurlings

Elk jaar wachten we weer met spanning af wat dé carnavalskraker van het jaar wordt. Het is goede traditie met carnaval mensen en gebeurtenissen uit het nieuws op de hak te nemen. En als je dan een Limburger bent en in het middelpunt van belangstelling stond het afgelopen jaar, dan kun je helemaal je borst natmaken. Dit jaar is Camiel Eurlings onderwerp van carnavalskraker 'Het Pieleke van Camieleke'.

Eurlings wordt niet bepaald gespaard door Tom Meuwise, die het lied schreef: “Camiel zijn gouden piel plakte aan ‘t pluche van ’t IOC. Weest waakzaam mooie meiden, ga niet met Camiel in zee”. Daarna zit het lied vol verwijzingen naar het wangedrag van Eurlings, richting zijn ex-vriendin.

Of het de carnavalsversies van het luizenmoederlied ‘Hallo Allemaal’ verslaat is maar zeer de vraag, maar creatief bedacht is het in ieder geval.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie