Binnenland

Volg de coronapersconferentie van vrijdag 13 augustus live op NPO Radio 1

foto: Phil Nijhuis/ANPfoto: Phil Nijhuis/ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de coronapersconferentie van vrijdag 13 augustus live op NPO Radio 1

Vanavond geven demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge een nieuwe persconferentie over de coronamaatregelen. Het is vijf weken na de persconferentie waarin de teugels werden aangehaald. De verwachting deze keer is dat er weinig maatregelen worden versoepeld of aangescherpt.

De beperkingen voor bijvoorbeeld horeca en festivals blijven voorlopig waarschijnlijk van kracht. De grootste veranderingen zijn te verwachten in het mbo en hoger onderwijs. Zij mogen na de vakantie onder voorwaarden weer open. Studenten hoeven onderling geen anderhalve meter afstand meer te houden. Wel gelden er beperkingen, zoals een maximum van 75 studenten per collegezaal.

Halverwege september beslist het kabinet opnieuw over de coronamaatregelen. Haagse bronnen melden dat de anderhalvemetermaatregel dan mogelijk kan worden losgelaten, evenals de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Het kabinet houdt bij alle toekomstige versoepelingen een slag om de arm. De adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) wegen daarbij zwaar mee.

Je volgt de persconferentie vanavond om 19:00 live op NPO Radio 1.

Niet iedereen is gerust op het heropenen van het hoger onderwijs

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie