Binnenland
WNL

Kinderombudsvrouw: terugkeer naar ouders niet in het belang van alle toeslagenkinderen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kinderombudsvrouw: terugkeer naar ouders niet in het belang van alle toeslagenkinderen

Volgens kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer moeten we de terugkeer van uithuisgeplaatste kinderen niet zien als een vorm van compensatie van het leed van de ouders. Dat zei ze donderdagochtend bij Sven op 1. Kalverboer: "We moeten blijven denken in het belang van het kind. Kinderen kunnen alleen naar huis als dat goed is voor hen. Of de kinderen naar huis kunnen, Is afhankelijk van of ouders in staat zijn om te geven wat ze nodig hebben."

Video niet beschikbaar

Kalverboer verwijst onder meer naar een geval waarin ouders mogelijk uit hun huis gezet worden in verband met grote schulden. "Help je een kind door het terug te brengen naar zo’n situatie?", vraagt zij zichzelf hardop af tegenover Sven Kockelmann.

De kinderombudsvrouw vreest dat dit probleem nog lang niet opgelost is, gezien de staat van de jeugdzorg in Nederland. Centraal overzicht ontbreekt volgens Kalverboer. "Wij onderzoeken niet goed wat we met onze kinderen doen", stelt ze vast. "Iedere regio doet dat anders, waardoor een overkoepelend beeld ontbreekt".

Luister Sven in je favoriete podcast-app

Wil je Sven op 1 iedere dag in je favoriete podcast-app luisteren?
Abonneer je dan hier op de Sven op 1 podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie