Binnenland
NOS

Boa Bond en politie vrezen voor schaatsdrukte

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Boa Bond en politie vrezen voor schaatsdrukte

De Nederlandse Boa Bond en politievakbond ACP maken zich zorgen over de mogelijke drukte komend weekend in de schaatsgebieden. Ze verwachten dan ook dat ingrijpen nodig zal zijn. Dat zeggen de bonden tegen De Telegraaf.

"We zitten in een lockdown en dat lijkt iedereen een beetje te vergeten door de sneeuw. We hebben regels afgesproken, moeten afstand houden en mogen niet met meer dan twee personen samenkomen. Dat is moeilijk te handhaven zo. Tot nu toe gaat het best goed want mensen zijn niet uit op rottigheid, ze willen plezier maken. Maar als het dit weekend te druk wordt op bepaalde plekken, dan zal er bestuurlijk besloten moeten worden", zegt voorzitter van de Nederlandse BOA bond, Ruud Kuin, in het NOS Radio 1 Journaal.

Video niet beschikbaar

Ingrijpen bij drukte

Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, waarschuwt dat bij grote drukte regio's kunnen worden afgegrendeld. "Dan wordt er ook opgetreden en geverbaliseerd."

Ook Ruud Kuin, voorzitter van de Nederlandse Boa Bond, houdt rekening met forse drukte en zegt dat burgemeesters in dat geval moeten ingrijpen. Dat gebeurde afgelopen voorjaar ook al, zo wijst Kuin er in de krant op. Toen werden wegen naar en parkeerplaatsen bij het strand en bij natuurgebieden afgesloten.

Maatregelen bij Wijdemeren

Behalve de autoriteiten uiten ook de hulpdiensten hun zorgen. De brandweer Gooi en Vechtstreek vreest voor een toestroom in de regio bij Wijdemeren, een geliefde schaatsplek. Gisteren trof de gemeente Wijdemeren maatregelen om de drukte rond de Loosdrechtse, de Ankeveense en de Kortenhoefse Plassen te beperken. Er zijn wegen afgesloten en er gelden omleidingen.

Dinsdag greep de politie al in in het Nijmeegse Kronenburgerpark omdat het daar te druk was. In het park kwamen groepen jongeren samen voor sneeuwfeestjes. In Arnhem werden diezelfde dag bezoekers uit het Sonsbeekpark weggestuurd.

Boa schaatsen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie