Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Australian Open en Dr. Kelder en Co

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie, Australian Open en Dr. Kelder en Co

Wederom een weekend vol met sport! Vandaag staan er vier wedstrijden op het programma in de Eredivisie. Onder meer PSV komt in actie tegen FC Groningen en Heracles neemt het in Almelo op tegen PEC Zwolle, dat vorige week met 2-0 won van Feyenoord. Verder staat vandaag de finale van de Australian Open voor de vrouwen op het programma.

Eredivisie

Koploper PSV komt vandaag in actie tegen laagvlieger FC Groningen. Weet de landskampioen nummer twee Ajax op een grotere achterstand te zetten? Verder speelt VVV-Venlo thuis tegen FC Emmen. VVV, dat op de zevende plek in de Eredivisie staat, kan FC Emmen terug op aarde brengen. FC Emmen speelde vorige week gelijk tegen PSV. Alle wedstrijden in de Eredivisie zijn live te volgen op NPO Radio 1 bij NOS Langs de Lijn.

Overzicht van de wedstrijden op zaterdag:

18.30 uur Heracles-PEC Zwolle | Verslag: Richard van der Made
19.45 uur Excelsior-De Graafschap | Verslag: Arman Avsaroglu
20.45 uur VVV-FC Emmen | Verslag: Chris Wobben
20.45 uur PSV-FC Groningen | Verslag: Andy Houtkamp

Tennis: Australian Open

De finale van de Australian Open voor de vrouwen staat vandaag op het programma. Petra Kvitová en Naomi Osaka zijn de twee kanshebbers voor de prestigieuze prijs. Leuke bijkomstigheid: de winnaar van deze Grand Slam mag zich de nummer één van de wereld noemen. Zij zal dan de huidige nummer één, Simone Halep, aflossen. De finale begint om 9.30 uur Nederlandse tijd.

Osaka had in de halve finale moeite met Plísková. In de derde set kwam ze bijna met 2-0 achter, maar ze werkte drie breakpoints weg en kwam daarna op 3-1 door acht van de negen punten te winnen. Plísková kon de schade niet meer repareren.

Aanvankelijk was het een boeiende, gelijkopgaande strijd met Collins. Opvallender was echter dat - nadat het duel al vertraging had opgelopen omdat het dak dichtging tegen de hitte - de netsensor niet werkte aan het begin van de tweede set.

Dat laatste gebeurde toen Collins serveerde. Tot haar woede moest er een punt over worden gespeeld dat zij had gewonnen. Dat leidde een break in voor Kvitová. Daarna kwam de Amerikaanse niet meer in het verhaal voor.

Dr. Kelder en Co

Ook op zoek naar innerlijke rust en vrede met jezelf? Een cursus mediteren zou helpen. Naast in- en uitademen leer je je hoofd te legen, liefst in kleermakerszit. Volgens dr. Rosanne Hertzberger is de heilzame werking echter nooit wetenschappelijk aangetoond. Waarom mediteren toch gaandeweg volkshobby nummer 1 lijkt te worden? Als er iéts wetenschappelijk onderbouwd is, is het wel de genezende kracht van suggestie. Dr. Kelder en Co is om 13.00 uur live op NPO Radio 1.

En verder...

  • Hoe kunnen patiënten, familie en nabestaanden behoed worden voor het juridische steekspel dat hen wacht als ze ziekenhuizen en artsen aansprakelijk stellen voor medische missers? John Beer, letselschade-advocaat van de ouders van Jelmer, heeft daar heel duidelijke ideeën over. Alexander Brenninkmeijer, voormalig Nationaal Ombudsman en schrijver van een recent verschenen boek, Moreel Leiderschap, valt hem bij. Ze zijn beiden te gast in Argos, over hoe de last van het lijden na een medische misser te verzachten.
  • In Radar om 15.00 uur gaat het over dieren die na aankoop ineens ziek blijken te zijn. Dit terwijl ze als kerngezond werden verkocht. Wat moet je doen? Verder: hoe krijg je je huis van Google Street View en kan je teveel opgewekte zonnestroom delen met je familie?

Fijne zaterdag!

Ster advertentie
Ster advertentie