Naar homepage
Binnenland

Burgemeester Zandvoort: 'Provincie en kabinet, trek alsnog portemonnee voor Formule 1'

foto: Rob Smalley / Red Bull Content Poolfoto: Rob Smalley / Red Bull Content Pool
  1. Nieuwschevron right
  2. Burgemeester Zandvoort: 'Provincie en kabinet, trek alsnog portemonnee voor Formule 1'

De burgemeester van Zandvoort doet opnieuw een beroep op de provincie en het kabinet om te investeren in de komst van de Formule 1 naar Nederland. "Ik leg de vraag opnieuw neer, het gaat om het versterken van de commitment. Beter ten halve gekeerd, dan ten helen verder gewandeld", zegt burgemeester Niek Meijer in 1 op 1.

Meijer hoopt en verwacht bovendien binnen enkele weken uitsluitsel over het binnenhalen van de Grand Prix. "We zitten nog steeds in de race, ik ben optimistisch en we maken een goede kans. We gaan langzaam van droom naar werkelijkheid."

Oproep aan provincie en Rijk

Hoewel premier Rutte eerder al aangaf 'geen dubbeltje' uit te willen geven aan de F1, wil de burgemeester alsnog een beroep doen op de provincie en het Rijk. "De provincie kan bijvoorbeeld bijspringen door te investeren in wegen."

De gemeente is niet betrokken bij de gesprekken met de organisatie van Formule 1, maar onderhoudt wel contacten met het circuit van Zandvoort. De burgemeester bevestigde wel dat de eigenaren van het circuit hem de boodschap hadden gegeven dat een investering van de gemeente de kans om de Formule 1 naar Nederland te halen zou vergroten. "De signalen die wij krijgen, is dat de investering van vier miljoen positief is voor de komst van de Formule 1."

‘Op de fiets naar brullende motoren kijken’

Burgemeester Meijer wil dat bezoekers die naar brullende motoren komen kijken de trein pakken en verder gaan op de fiets richting het circuit. "We willen het fietsgebruik vergroten. Dat maakt autoliefhebbers niet uit, als ze er maar bij kunnen zijn."

De gemeenteraad heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met een subsidie van 4 miljoen euro. Dat geld wordt geïnvesteerd in bereikbaarheid, zoals een ontsluitingsweg om inwoners te ontzien van overlast, en 'side-events'.

Ster advertentie
Ster advertentie