Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: Eddy Terstall - Foto: ANPfoto: Eddy Terstall - Foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Eddy Terstall
Regisseur Eddy Terstall heeft een nieuwe film: Alberta. Maandag is de première, tijdens het Nederlands Film Festival. Terstall debuteerde in 1992 met de film Transit. Zijn grootste succes behaalde hij met Simon, die bekroond werd met drie Gouden Kalveren. Vanavond is hij een uur lang te gast bij Kunststof, vanaf 19.00 uur op NPO Radio 1.

Verblijfsvergunning
Darlington en Prosper Isaacs uit Assen wonen sinds 2001 in Nederland maar hebben nog steeds geen verblijfsvergunning. In De Nieuws BV vanaf 12.00 uur aandacht voor het onderwerp. Te gast zijn Darlington Isaacs zelf en GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman.

En verder...

  • Vanavond zijn de laatste vier wedstrijden in deze ronde van de KNVB-Beker. FC Twente - FC Utrecht (18.30 uur) en Feyenoord - FC Oss (20.45 uur) zijn te volgen op NPO Radio 1.
  • Marianne Thyssen, eurocommissaris Sociale Zaken, schuift straks aan bij Ghislaine Plag in De Ochtend, vanaf 09.30 uur.

    Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Het is ontzettend onrechtvaardig dat Volkert van der G. niet eens meer met een psycholoog hoeft te praten, vindt Driesch Mosch, die huisvriend en bodyguard van Pim Fortuyn was. "Elke keer krijgt Volkert het voordeel van de twijfel," vertelde Mosch in Dit is de Dag.

Vroeg in de ochtend schoof verslaggever Ilan Hoekstra aan bij Hans Nijland, al 20 jaar directeur van FC Groningen. Hij liet zich ontvallen dat hij ooit wel eens burgemeester van Ameland zou willen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie