Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

De tips voor vandaag:

Denk
Tunahan Kuzu, de lijsttrekker van de politieke beweging Denk, is vanaf 18.30 uur te gast in Dit is de Dag. Hoe kijkt hij naar de ontwikkelingen in de wereld van de afgelopen week?

Tatort
Zondagavond wordt de duizendste aflevering van de Duitse tv-serie Tatort uitgezonden. Journaliste Annette Birschel geeft in De Nieuws BV tekst en uitleg over het succes van de serie.


Foto: ANP

Klaver
De verkiezingen komen eraan, dus politici doen van alles om zichzelf en hun standpunten bij het grote publiek bekend te maken. GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver schreef een boek: De Empathische Samenleving. Hij vindt dat we meer empathie voor elkaar moeten hebben en vertelt erover in het Radio 1 Journaal.

En verder vandaag...

  • Dit weekend zijn de eerste wereldbekerwedstrijden schaatsen van het seizoen, in de Chinese stad Harbin. Erik van Dijk doet verslag in Langs de Lijn En Omstreken.
  • In De Nieuws BV (met Peter Kee) en Radio EenVandaag (met Kees Boonman) zoals altijd een uitgebreide terugblik op de politieke week.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Filmjournalist Rick de Gier bespreekt elke donderdagavond in Langs de Lijn En Omstreken nieuwe films. Gisteren deed hij dat met Arrival (science fiction) en Snowden (politiek drama). Rode draad: hoe gaat de internationale gemeenschap om met dreiging, en werkt zij daarbij samen of juist niet?

Als een meerkoet zich met zijn snavel in je oog boort, is dat dan tragisch of grappig? Allebei, ontdekt Ronald Giphart na een gesprek met ervaringsdeskundige Henk Wolf. Laatstgenoemde schreef er een boek over en de twee waren te gast in De Nieuws BV:

Ster advertentie
Ster advertentie