Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Michiel Veenstra op De Perstribune

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Michiel Veenstra op De Perstribune

Vertrekkend NPO 3FM-dj Michiel Veenstra en oud-atleet Kamiel Maase zijn tussen 12.00 en 14.00 uur te gast in De Perstribune. Verder: Radio Doc over het ontwerp van de vibrator, en Kwesties bespreekt eenzaamheid onder ouderen.

Michiel Veenstra en Kamiel Maase op De Perstribune

Michiel Veenstra, te gast in De Perstribune tussen 12.00 uur en 13.00 uur, nam afgelopen vrijdag na 13 jaar afscheid van NPO 3FM. Hij was jarenlang een van de vaste stemmen van de zender en wordt gezien als 'laatste bekende naam' die het station verlaat. Veenstra wordt nu programmadirecteur bij KINK, het vroegere Kink FM.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kamiel Maase, te gast in het tweede uur van De Perstribune, is een van de beste langeafstandlopers die Nederland heeft gekend. Tot vorig jaar had Maase het nationaal record op de marathon in handen en nog altijd is hij recordhouder op de 5 en 10 kilometer. Tegenwoordig werkt Maase bij NOCNSF als wetenschaps- en innovatie-expert.

Eenzaamheid onder ouderen

Als je op je oude dag minder mobiel wordt en langzaam mensen om je heen komen te overlijden, kan de eenzaamheid soms toeslaan. Hoe eenzaamheid te bestrijden? Eenzaamheidsbestrijding is belangrijk voor het kabinet-Rutte III maar de uitvoering van het beleid ligt bij de gemeenten. En die gaan daar zeer verschillend mee om. Marianne van den Anker van Kwesties staat zondagavond in Amersfoort voor een debat over eenzaamheid onder ouderen.

Onopvallend design: de vibrator

Ongesigneerd is een podcast over onopvallend design. Tjitske Mussche en Laura Stek verdiepen zich in het ontwerp van de wereld om ons heen en vinden fascinerende verhalen. Zelfs achter de grijze lantaarnpaal op de hoek zit een grootse theorie. De eerste aflevering van de nieuwe reeks: de vibrator. Vanaf 21.00 uur in Radio Doc.

En verder...

  • We kennen hem als rapper en als een van de mannen van de rapgroep Zwart Licht: Akwasi. Hij verzorgt samen met Zwart Licht de muziek in OVT, vanaf 10.00 uur.
  • Wanneer er op straat ordeverstoringen plaatsvinden kunnen burgemeesters maatregelen treffen om de veiligheid en orde te herstellen. De burgemeester heeft echter niet zomaar bevoegdheden om ook online in te grijpen. Vanaf 19.00 uur in Reporter Radio: Burgemeesters in Cyberspace.
  • Hannah is 26, een millenial. Ze groeide op in Nederland en Schotland, haar vrienden komen uit verschillende landen, ze is politiek bewust, ze is feminist, ze heeft een druk leven. De radiodocumentaire Een Jurk voor Hannah volgt haar in haar zoektocht naar een bijdetijds huwelijk, vanaf 21.00 uur in Radio Doc.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie