Achtergrond

WNL wil gala-diner pers en premier

foto: Foto: ANPfoto: Foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. WNL wil gala-diner pers en premier

[BNNVARA] Omroep WNL zou graag het zogeheten Correspondents' Dinner organiseren en op tv uitzenden; een galadiner waarin de minister-president en de pers elkaar wederzijds op de hak nemen.

In 2016 vond het Correspondents' Dinner voor het eerst plaats in ons land. Het is een Amerikaans concept afkomstig uit het Witte Huis, waarin de premier voor de pers een toespraak houdt. NTR organiseerde dit evenement in 2016 voor het eerst, met Twan Huys als presentator. Dolf Jansen mocht minister-president Rutte op zijn geheel eigen wijze toespreken.

Het bleef bij een eenmalige actie, maar WNL-directeur Bert Huisjes heeft op NPO Radio 1 laten weten dat hij in gesprek is met de publieke omroep om het Correspondents' Dinner te organiseren. Dat vertelde hij in gesprek met Özcan Akyol in het programma Onze Man in Deventer op NPO Radio 1. "We zouden het graag willen doen. Ik vond het de eerste keer een geweldig leuk programma."

Minister-president Rutte heeft afgelopen tijd laten doorschemeren dat hij open staat voor een nieuwe editie van het Correspondents' Dinner.

Beluister hier het gesprek met Bert Huisjes, thuis in de woonkamer van Akyol in Deventer:

Bert Huisjes -hoofdredacteur Omroep WNL - te gast

Ster advertentie
Ster advertentie