Achtergrond
WNL

Sjuul Paradijs: 'Jesse Klaver voert politieke campagne over de rug van kinderen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sjuul Paradijs: 'Jesse Klaver voert politieke campagne over de rug van kinderen'

Jesse Klaver voert een politieke campagne over de rug van kinderen. Dat vindt oud-hoofdredacteur van De Telegraaf Sjuul Paradijs. "Ik vind het een vorm van volksverlakkerij hoe politici, maar ook schoolleidingen hiermee omgaan", aldus Paradijs over de spijbelacties van kinderen vanmiddag in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

"Je ziet dan bijvoorbeeld een Jesse Klaver van GroenLinks die met Lily op de foto gaat, een meisje dat zich hiervoor inzet", zegt Paradijs. "Eigenlijk misbruikt hij het thema. Over de rug van kinderen wordt er een politieke campagne gevoerd. Dan denk ik bij mezelf: is dit eigenlijk normaal?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij vindt het niet normaal dat kinderen wegblijven van school om te gaan spijbelen voor het klimaat. "Dat dat ook wordt goedgekeurd door leraren. Ik vind dat eigenlijk te gek voor woorden."

Paradijs vind dat er veel mis gaat als kinderen gaan spijbelen voor een onderwerp waar zelfs volwassenen niet alles van weten. "Ik weet niet of kinderen van 6 tot en met 10, 12 jaar precies weten wat de discussie is. Je hoort een vorm van papegaaien van jongeren." Dat politici meelopen met de jongen vindt hij "om kotsmisselijk van te worden".

Op woensdag 7 februari staat er een grote klimaatmars voor jongeren gepland in Den Haag. Veel scholen geven toestemming aan hun leerlingen om daaraan mee te doen, meldt de NOS. Minister van Onderwijs Arie Slob vindt het goed dat kinderen betrokken zijn, maar heeft liever dat de spijbelactie in het weekend wordt gepland.

Ster advertentie
Ster advertentie