Achtergrond

‘Ik ga jou verleiden om te betalen voor dit artikel’
EO

foto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSENfoto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Ik ga jou verleiden om te betalen voor dit artikel’

Vertrekkend hoofdredacteur van de Volkskrant Philippe Remarque heeft alle vertrouwen in de digitale toekomst van kranten, ook als dat de lezer wat kost. In Dit is de dag zei hij tegen presentator Margje Fikse dat hij lezers gaat verleiden om te betalen voor een online artikel als ze tegen een betaalmuur aanlopen.

Remarque maakte de vergelijking met bioscopen. Ondanks dat veel mensen een Netflix-abonnement hebben, zijn zij nog steeds bereid een bioscoopkaartje te kopen. "Het gaat om de bijzondere ervaring. De weekendkrant kan net zo'n verwenmoment zijn."

Remarque gaat in september aan de slag als journalistiek directeur van uitgeverij De Persgroep. Een functie waar hij naar uitkijkt: “Onze generatie journalisten heeft de taak om de kwaliteitsjournalistiek een nieuw digitaal tijdperk in te loodsen. De rol van de uitgever is daarbij erg belangrijk.”

Afscheid

Remarque zag naar eigen zeggen als een huis op om na ruim negen jaar zijn vertrek bij de krant aan te kondigen. Maar: “Het is goed om te gaan voor ze je zat worden”, aldus Remarque.

Luister het hele gesprek hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie