Achtergrond
KRO-NCRV

'Europa, toon je warme hart'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Europa, toon je warme hart'

Als de Britse Conservatieve partij premier May vanavond afzet, is de positie van het land in gevaar. Dat zei premier May vanochtend tijdens een persconferentie. Daarmee reageert ze op de Britse Conservatieven, die vanavond een stemming hebben afgedwongen in het Britse parlement over de positie van de premier. "Als May aanblijft, moet ze Europese steun krijgen", zegt Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW in Spraakmakers.

Als de Britse Conservatieve partij premier May vanavond afzet, is de positie van het land in gevaar. Dat zei premier May vanochtend tijdens een persconferentie. Daarmee reageert ze op de Britse Conservatieven, die een stemming hebben afgedwongen in het Britse parlement over haar positie als premier.

Volgens Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, moeten Europese leiders May de hand reiken. "Als ze blijft, moet de EU haar een klein beetje ruimte geven." De voorman van de VNO-NCW waarschuwt nogmaals voor een harde Brexit. "De schade zal groot zijn. Als May wordt weggestemd, is kans op een harde Brexit heel groot."

Hart

"Er komt een moment dat je je warme hart moet tonen, als May na vanavond blijft zitten dan moet ze Europese steun krijgen", vervolgt De Boer.

Als hij in Groot-Brittanniƫ is, denkt de voorzitter van VNO-NCW vaak terug aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog. "De Britten hebben duizenden jonge mannen geofferd voor Europa. Nu is het tijd om wat terug te doen", zegt De Boer. "Alles wat te maken heeft met hardheid en wraakgevoelens moeten we parkeren. We willen geen harde Brexit."

Ster advertentie
Ster advertentie