Achtergrond
KRO-NCRV

'Zorgverzekeraars moeten stoppen met beleggen in de farmaceutische industrie'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Zorgverzekeraars moeten stoppen met beleggen in de farmaceutische industrie'

Zorgverzekeraars beleggen enkele miljoenen euro’s in farmaceutische bedrijven. Dezélfde bedrijven die soms torenhoge prijzen aan die zorgverzekeraars vragen voor hun medicijnen. Moeten zorgverzekeraars principieel niet beleggen in bedrijven waar ze tegelijkertijd veel geld aan moeten betalen? Of is het alleen maar een slimme manier om geld te verdienen om de premies van de zorgverzekering binnen de perken te houden? In Stand.nl werd er vanochtend over gediscussieerd.

Stand.nl: Zorgverzekeraars moeten stoppen met beleggen in farmaceutische bedrijven

Zorgeconoom Marcel Canoy vindt het niet slim van de verzekeraars. "Ik zou het niet doen. Waarom zou je? Er zijn honderdduizend dingen waarin je ook zou kunnen investeren die ook goede rendementen opleveren. Longartsen gaan ook niet investeren in de tabaksindustrie."

Directeur van Dianda Veldman is directeur van Patiëtenfederatie Nederland en noemt het investeren van zorgverzekeraars in farmaceutische bedrijven onverstandig. Ze vindt het vreemd dat verzekeraars mee willen profiteren van de winsten die farmaceutische bedrijven maken op producten waarvoor ze veel te hoge prijzen vragen. "Ik denk dat het slim zou zijn voor de verzekeraars die nu in deze bedrijven beleggen om nu als gebaar daar mee te stoppen", aldus Veldman.

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie