Achtergrond
Zwart

Sjors Veenendaal: 'Er ging een wereld voor ons open met mogelijkheden als man-man koppel'

foto: Omroep ZWARTfoto: Omroep ZWART
  1. Nieuwschevron right
  2. Sjors Veenendaal: 'Er ging een wereld voor ons open met mogelijkheden als man-man koppel'

Een baby krijgen is voor veel mensen niet vanzelfsprekend en voor een man-man koppel al helemaal niet. Ook Sjors Veenendaal en Aart van der Haven moesten veel moeite doen voordat hun kinderwens in vervulling kon gaan. Het lukte na een intensief proces via een draagmoeder. Sjors en Aart hebben hun ervaringen verwerkt in twee boeken en ze begonnen allebei een organisatie om anderen op dit traject te helpen. Met een kleuter thuis en een tweede kindje op komst hebben de vaders genoeg te doen. Toch maakte Sjors tijd om in De Nacht is ZWART hun persoonlijke verhaal te delen.

Draagmoederschap

Toen Sjors en Aart een kindje wilden, hadden ze als enige rolmodel Paul de Leeuw die twee kinderen heeft geadopteerd. Sjors: "We zijn gestart bij de stichting adoptie voorzieningen. Dan kom je op een enorme wachtlijst, maar wij zijn niet zo goed in wachten." Daarom zijn Sjors en Aart opzoek gegaan naar een alternatief. Ze kwamen uit bij 'Stichting Meer dan Gewenst' de informatie stichting voor regenbooggezinnen "Daar ging een wereld voor ons open met mogelijkheden als man-man koppel."

Phil Collins

Sjors en Aart kwamen na een periode van rouw, via het forum 'Meer dan Gewenst' opnieuw in contact met een draagmoeder. Hun eerste ontmoeting met Nadia verliep ontzettend goed, er was gelijk een klik. "Na een paar keer afspreken zaten we in de jacuzzi toen Nadia vroeg of ze ons kindje mocht dragen, alleen, niet met haar eigen eicel.’ De vaders zochten en vonden een eiceldonor, maar in Nederland worden twee vaders niet geholpen. Sjors en Aart weken uit naar België. Tijdens de vele ritjes naar de kliniek draaiden ze veel muziek, vooral Disney musicals deden het goed. "Het Tarzan-lied ‘You’ll Be in My Heart’ van Phil Collins was een van de liedjes die we uit volle borst mee zongen.

Luister de hele uitzending terug via:

uurgast sjors veenendaal

De Nacht is ZWART

Ben je wakker? Elke zaterdag- op zondagnacht tussen 03.00 en 06.00 uur neemt De Nacht is ZWART echt de tijd om de diepte in te gaan op NPO Radio 1. Maatschappelijke, politieke en duurzame problemen worden in het duister belicht.

Ster advertentie
Ster advertentie