Achtergrond

Twee euro voor een wens in de wensenwinkel

foto: Facebook Marikenstraatfoto: Facebook Marikenstraat
  1. Nieuwschevron right
  2. Twee euro voor een wens in de wensenwinkel

[EO] Een lege winkel, een volgekladde muur en kerstmuziek op de achtergrond. Dat klinkt niet echt gezellig, maar dit is toch echt het decor van de allereerste Nederlandse Wish Store, in Nijmegen. Een winkel waar geen producten maar wensen worden verkocht.

"Het is even wat anders", vertelt Bert van Plateringen van Make A Wish Nederland bij Langs de Lijn en Omstreken. "Mensen zijn vooral op zoek naar kerstspullen, maar lopen bij ons eigenlijk een lege winkel binnen." In de winkel worden inderdaad geen producten verkocht, maar kunnen mensen een wens die ze voor een ander hebben op de muur schrijven. "Mensen komen binnen en wensen echt van alles. Soms onmogelijke dingen zoals ‘wereldvrede’, maar ook dingen als ‘parachutespringen voor mijn vriend met hoogtevrees’."

Voor twee euro mag iemand zijn wens op de muur van de Wish Store schrijven. Dit geld gaat vervolgens naar Make A Wish, om de wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling te laten gaan. "Met de opbrengst proberen we ze de dag van hun leven te bezorgen."

Beste van de wereld

Dat Make A Wish veel waar kan maken bewijst het verhaal van de inmiddels 17-jarige Quincy van Rooijen, die aan de telefoon bij Langs de Lijn En Omstreken zijn verhaal doet. Hij wil niets liever dan de beste dj van de wereld worden en zette dankzij de stichting zijn eerste stap in die richting. Samen met Oliver Heldens dook Quincy de studio in en dat leverde schitterende beelden op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onder de artiestennaam Quincy Vano hoopt hij nog ver te kunnen komen - voordat de ernstige nierafwijking waar de jonge Zaandammer mee te kampen heeft zijn gezondheid verder aantast. Als het aan stichting Make A Wish ligt is Quincy een van de vele voorbeelden van mooie verhalen die we de komende tijd te horen krijgen. Met een beetje geluk leveren de mensen die in Nijmegen voor twee euro een wens kopen daar een belangrijke bijdrage aan.

De Wish Store is nog tot het eind van het jaar open in de Marikenstraat in Nijmegen.

Ster advertentie
Ster advertentie