Achtergrond
EO

'Blok moet toegeven dat hij fout zat'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Blok moet toegeven dat hij fout zat'

Ebu Jones, de hoogste vertegenwoordiger van Suriname in Nederland, geeft in Dit is de Dag aan dat de Surinaamse overheid niet tevreden is met de verantwoording van minister Stef Blok. "De minister heeft de uitspraken over ons land nog niet voldoende ingetrokken."

Video niet beschikbaar

De VVD-minister van Buitenlandse Zaken moest zich woensdag in de Tweede Kamer verantwoorden voor de controversiƫle uitspraken die hij deze zomer deed. Blok stelde dat hij geen vreedzame multi-etnische samenlevingen kent en noemde Suriname een failed state. Blok overleefde vanmiddag een motie van wantrouwen en kan dus aanblijven als bewindspersoon.

Afstand nemen

"Wij hebben duidelijk aangegeven dat datgene wat hij gezegd heeft, niet strookt met de Surinaamse realiteit. Afstand nemen van datgene wat hij heeft gezegd, is niet genoeg. Wij willen dat hij zijn woorden in totaliteit terug neemt", vertelt Ebu Jones.

Op dit moment kan Suriname niet doorgaan met de minister van Buitenlandse Zaken. "Pas als Stef Blok aangeeft dat wat hij heeft gezegd over Suriname niet op waarheid berust, kan Suriname verder met deze minister."

Suriname niet blij met Stef Blok

Ster advertentie
Ster advertentie