Achtergrond
Zwart

Theatermaker John Leerdam: 'Meer aandacht voor successen van huidige en nieuwe generatie'

  1. Nieuwschevron right
  2. Theatermaker John Leerdam: 'Meer aandacht voor successen van huidige en nieuwe generatie'

Tijdens Black Achievement Month draait het om representatie en het vieren van succes. Mensen met Afrikaanse roots uit verschillende werelden die bijzondere prestaties geleverd hebben, worden in het zonnetje gezet. Daarbij worden er ook in verschillende steden events, optredens en shows gegeven om Black Achievement Month nog meer aanzien te geven. Artistiek leider van de Black Achievement Month John Leerdam vertelt erover in De Nacht is ZWART. Hij is hierbij betrokken sinds de eerste editie in 2016.

Norman de Palm en de missie van deze maand

De persoon die volgens Leerdam meer aandacht verdient, is Norman de Palm. "Norman was een producent die prachtige kunstwerken heeft gemaakt. De films die Norman heeft geproduceerd laat zien dat hij een groot mens is. Heel veel mensen kennen hem nog niet en ik vind dat hij een statue verdient. Dat is de missie van Black Achievement Month, de onderbelichte mensen die een bijdrage hebben geleverd op de voorgrond te krijgen", aldus Leerdam.

John Leerdam over Norman de Palm en BHM

Impact van Black Achievement Month op Nederland

Het duurde wel even voordat dit initiatief breed ontvangen werd, vertelt Leerdam. "In het begin zeiden mensen bewust dat ze niet mee wilden doen, omdat het te beperkt was. Na acht jaar zie je dat mensen daar opener in zijn, dat mensen zich juist aanmelden en mee willen doen. Ze merken dat er een publiek voor is, ze hebben het goddank eindelijk ontdekt. Mensen snappen dat het niet alleen leukdoenerij is, maar dat ze ook voor het product moeten betalen."

John Leerdam met impact van BAM op Nederland

De Nacht is ZWART

De Nacht is ZWART

Ben je wakker? Elke zaterdag- op zondagnacht tussen 03.00 en 06.00 uur neemt De Nacht is ZWART echt de tijd om de diepte in te gaan op NPO Radio 1. Maatschappelijke, politieke en duurzame problemen worden in het duister belicht.

Ster advertentie
Ster advertentie