Achtergrond
KRO-NCRV

'Ik vind het gewoon echt gestoord, het is kinderarbeid!'

foto: RTL Late Nightfoto: RTL Late Night
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik vind het gewoon echt gestoord, het is kinderarbeid!'

Shane Kluivert, het tienjarige zoontje van Patrick Kluivert heeft een heus kookboek gepresenteerd. Veertig mooie recepten die Shane kookt én zelf lekker vindt. De media waren er natuurlijk als de kippen bij en gisteren zat hij als een volleerde media-personality bij RTL Late Night. Riekt dit naar kinderarbeid?

Shane heeft ook veel in zijn mars: hij voetbalt in het jeugdelftal van FC Barcelona, houdt enorm van koken en heeft via YouTube ruim 3,7 miljoen views. In het Mediaforum spraken Omroep MAX-baas Jan Slagter en loopbaancoach Vreneli Stadelmaier hierover: Gaat dit allemaal niet wat ver?

Video niet beschikbaar

'Ik vind het gewoon echt gestoord!'

''Ik vind het gewoon echt gestoord, het is kinderarbeid!'', zegt loopbaancoach Vreneli Stadelmaier in Spraakmakers. Ze is ervan overtuigd dat Kluivert de filmpjes niet zelf maakt en dat het kookboek ook niet door hemzelf is gemaakt. ''Het is gewoon ingestudeerd wat hij moet doen."

De loopbaancoach vindt dat het te veel 'gehypet' wordt en dat komt volgens haar niet ten goede aan het kind. "Je ontneemt een jongetje van 10 zijn jeugd."

'We hebben een strenge arbeidsinspectie'

''Een jongetje van 10 hoort op het schoolplein achter een bal aan te rennen'', zegt Stadelmaier. Ze vindt het oprecht heel zielig voor de kleine Kluivert: ''Deze jongen raakt verknipt voor de rest van zijn leven".

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, heeft er minder moeite mee. "Over een week praten we hier niet meer over.''

'Vloggen is gewoon werk!'

Stadelmaier blijft bij haar punt. ''Hij vlogt ook iedere week, en die vlogs leveren geld op. Dat is werk, dat is kinderarbeid.'' Slagter is het niet met haar eens. Zolang het bij een paar optredens blijft en hij het leuk vindt, is er niks aan de hand. ''De één is gek van voetbal en de ander is gek van koken. Ieder kind heeft zo zijn eigen interesse.''

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarvoor willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie