Achtergrond

'Je krijgt steeds meer de vraag: klopt het wel wat Rutte zegt?'

KRO-NCRV
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Je krijgt steeds meer de vraag: klopt het wel wat Rutte zegt?'

Vandaag worden ze openbaar, de memo’s over de dividendbelasting waarvan premier Mark Rutte vrijdag nog het bestaan ontkende. Het komt de geloofwaardigheid van Rutte, wiens bijnaam niet voor niets de 'teflonpremier' is niet ten goede. Dat zegt Wouter de Winther, politiek commentator van De Telegraaf in Het Mediaforum.

Bekijk een fragment: 'Het wordt actie: Beschadiging Rutte'

"Het is een hele open en toegankelijke premier met veel zelfvertrouwen. Die kwaliteiten heeft hij nog steeds, maar je krijgt steeds meer de vraag: klopt het wel wat hij zegt? De persconferenties worden steeds lastiger voor Rutte. 45 minuten, dat is volgens mij een record."

De Winther verwacht dat de oppositie het Rutte tijdens het debat lastig gaat maken. "Het wordt natuurlijk actie beschadiging Rutte. De oppositie heeft genoeg munitie." De Winther signaleert nog een andere trend, namelijk dat de coalitie heeft ontdekt dat het zin heeft om de premier af en toe te corrigeren. De overtreffende trap van de superlatieven wordt door hem nogal eens ingezet op een moment dat het lastig wordt en dan gebeuren er wel eens ongelukken."

Bekijk het hele Mediaforum hier terug:

Ster advertentie
Ster advertentie