Achtergrond
BNNVARA

Grootste angst jonge pedofielen is kindermisbruiker worden

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Grootste angst jonge pedofielen is kindermisbruiker worden

"Het is één van de meest voorkomende angsten onder jonge pedofielen. De angst dat ze zelf kindermisbruiker worden. Vaak zijn ze daar zo bang voor, dat ze daardoor in depressie raken. Die angst leeft gek genoeg zowel onder de rest van de bevolking, als onder de jonge pedofielen zelf." Dat vertelt Ben Kirssen (pseudoniem) tijdens de uitzending van Gaan!

Kirssen is pedofiel en voelt een aantrekking tot kinderen. Hij werkt voor pedofilie.nl en helpt andere pedofielen om met hun gevoelens om te kunnen gaan. Kirssen stelde twee voorwaarden om langs te komen in de studio: "Ik wil een stem-vervormer, niet in beeld en 100% garantie dat ik anoniem kan zijn."

Dit geeft meteen aan hoe mensen denken over de pedofilie. De meeste mensen denken dat pedofielen automatisch aan kinderen zitten. Maar dat zit anders. Seksuoloog Christa Betz en NVVS-seksuoloog Yuri Ohlrichs leggen precies uit wat pedofilie is:

Pedofilie vs. pedoseksualiteit

De nieuwsberichten rondom pedo-activist Nelson M. waren de aanleiding om duidelijkheid te scheppen over het verschil tussen pedofilie en pedoseksualiteit. M. heeft door zijn uitspraken tijdens het NTR-programma Danny Op Straat de scheiding tussen deze twee erg vaag gemaakt.

M. was van plan een politieke partij op te richten om seks tussen volwassenen en kinderen legaal te maken. Inmiddels is hij opgepakt omdat hij in bezit was van kinderporno.

Kirssen: "Iedere dag zijn er drie jongeren die pedofiele gevoelens ontdekken bij zichzelf. Daarom vind ik dat we hier over moeten praten. Door het onderwerp bespreekbaar te maken en mensen voor kunnen lichten, kunnen we seksueel misbruik bij kinderen voorkomen.

Voorliefde voor kinderen

Christa Betz legt uit dat pedofilie een voorliefde voor kinderen is: "Iedereen mag fantasieën hebben. Ik weet ook niet waar mijn buurman over fantaseert. Mensen beleven een hoop eenzaamheid doordat ze niks mogen en kunnen met deze gevoelens."

Stop It Now! is een organisatie waar je terecht kunt als je worstelt met je pedofiele gevoelens. Als je het idee hebt dat jouw seksuele gedachtes en gevoelens een ongezonde richting opgaan, kun je anoniem met iemand praten om ervoor te zorgen dat je niet over de grens gaat. Ook bij pedofilie.nl zitten hulpverleners die je bij kunnen staan in deze gevoelens.

Ster advertentie
Ster advertentie