Achtergrond

De avonturen van reporter Reinout Meijer in 6 foto's

foto: Twitter/Reinoudtmeijerfoto: Twitter/Reinoudtmeijer
  1. Nieuwschevron right
  2. De avonturen van reporter Reinout Meijer in 6 foto's

[EO] Verslaggever Reinout Meijer reisde de afgelopen twaalf maanden voor Langs de Lijn En Omstreken kris-kras door Nederland, België en Frankrijk. Hij kwam op gekke plekken en moest regelmatig zichzelf te kakken laten zetten. Maar alles voor de goede zaak. Dit zijn vijf van de opmerkelijkste bijdrages van onze razende reporter gevangen in beeld en geluid.

Op het Correspondents Dinner

Hoewel Reinout zonder vlinderdasje naar het Correspondents Dinner afreisde, kreeg hij het toch voor elkaar om iedereen te spreken die er toe deed. Zelfs de man van de avond: MinPres Mark Rutte, die hem pardoes op een aparte manier besloot aan te raken..

In het zwembad

Het schijnt een enorme hype te zijn in sommige dorpen en steden in Nederland: zwemmen met een zeemeerminnenstaart. Reinout nam voor Langs de Lijn En Omstreken de proef op de som. Luister hier de reportages van Reinout als zeemeerman terug.

Op de vuilniswagen

Verslaggever Reinout Meijer was naar aanleiding van het programma 'Rot op met je milieu' de hele week op pad met mensen die ons land op wat voor manier dan ook schoon houden. Met Susanne, deelneemster aan het programma, stond hij een dagje achterop de vuilniswagen. Hier is het avontuur van Reinout te vinden.

Naast Hilbrand Nawijn

Onze verslaggever Reinout Meijer was een week lang druk in de weer met ouderen op de arbeidsmarkt. Sollicitanten op leeftijd vinden namelijk steeds vaker werk. In het kader daarvan bezocht hij ook Zoetermeers politicus Hilbrand Nawijn, die zich hard maakt voor 55+'ers. Hoe de koffie bij Hilbrand thuis smaakte hoor je hier.

In de Franse Alpen

Verslaggever Reinout Meijer was dit jaar ook nog eens in de Tour de France. Of ja, in, in.. hij reisde voor de tourkaravaan uit en deed de bergverkenning, op de fiets, voor het aanstormende peloton. Iedere dag vertelde hij over zijn belevenissen en blikte hij vooruit op de bergetappe van de volgende dag. Op de Mont Bisanne trof Reinout een mooie club Nederlanders.

Op een openbaar toilet

Het jaar eindigde voor Reinout Meijer op de WC. Hij onderzocht hoe terecht het was dat Amsterdam de 'Gouden WC-borstel' in de wacht sleepte, samen met Crohn-patiënte Tineke Markus. Hier zijn hun bevindingen te horen.

Ook volgend jaar is Reinout Meijer op dins-, woens- en donderdag op pad voor Langs de Lijn En Omstreken.

Ster advertentie
Ster advertentie