Achtergrond
Zwart

Raadslid Spencer Alberg: 'Ik wil mij inzetten voor armoedebestrijding: het systeem moet menselijker'

  1. Nieuwschevron right
  2. Raadslid Spencer Alberg: 'Ik wil mij inzetten voor armoedebestrijding: het systeem moet menselijker'

Politiek talent en raadslid Spencer Alberg is door D66 op plek dertien van de landelijke kandidatenlijst gezet en zou vanaf de Tweede Kamerverkiezingen in november zomaar eens het jongste kamerlid in de geschiedenis van D66 kunnen worden. Hoe hij daar terecht is gekomen en waar hij zich voor in wil zetten vertelt hij tijdens De Nacht is ZWART.

Interesse politiek

"Ik ben opgevoed in een gezin waarin we het niet breed hadden", vertelt Alberg. "Toen ik jong was, moest ik mijn moeder helpen met belastingformulieren invullen en aanvragen doen. Daar komt de motivatie denk ik vandaan. Hoe kan ik dat verbeteren, hoe kan ik daar het leven van anderen mensen makkelijker in maken? Toen heb ik mij ook kandidaat gesteld voor de gemeenteraad in Almere. Ik denk dat je sneller volwassen wordt als je daar op een jonge leeftijd mee bezig bent. Het heeft mijn interesse en motivatie voor de politiek aangewakkerd. Het vormt je als mens."

Verbetering D66

"We moeten de boodschap beter over laten komen. Jongeren zijn afgehaakt op D66 door de studieschuld en de compensatie ervoor. Maar we hebben als partij ook veel moois behaald voor Nederland. Als we leren om die boodschap over te brengen, komen we al een heel eind. We moeten stoppen met alleen maar vastzitten in ons eigen vastgeroeste gedachtegoed, meer luisteren naar de mensen en meebewegen met wat er speelt in de maatschappij. Daar hebben wij zelf ook verantwoordelijkheid in."

De Nacht is ZWART

De Nacht is Zwart

Ben je wakker? Elke zaterdag- op zondagnacht tussen 3.00 en 6.00 neemt 'De Nacht is Zwart' echt de tijd om de diepte in te gaan op NPO Radio 1. Maatschappelijke, politieke en duurzame problemen worden in het duister belicht.

Ster advertentie
Ster advertentie