Achtergrond
KRO-NCRV

Ontslag Casper Sikkema: 'Grensoverschrijdend gedrag van Vice'

foto: YouTubefoto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Ontslag Casper Sikkema: 'Grensoverschrijdend gedrag van Vice'

Casper Sikkema, is ontslagen als eindredacteur van Vice Benelux. Dit bevestigde CEO Sjoerd Raaijmakers gisteren aan het NRC. Die zegt dat er door 'ontoelaatbaar gedrag "een vertrouwensbreuk is ontstaan". Volgens Yoeri Albrecht, directeur van debatcentrum De Balie is het onverstandig om zo onduidelijk te zijn, dat zei hij vandaag in het Mediaforum van het programma Spraakmakers.

Video niet beschikbaar

Casper Sikkema schuift regelmatig aan in het Mediaforum. De redactie van Spraakmakers heeft contact met hem gehad, maar hij gaf aan dat hij er op dit moment niks over kan zeggen. Raaijmakers gaf eerder aan dat hij niet kwijt wil wat zich precies heeft afgespeeld en of er aangifte is gedaan, wegens "privacy en juridische redenen".

RTL Nieuws meldde gisteravond dat het te maken zou hebben met een incident van seksueel grensoverschrijdend gedrag in 2015.

Albrecht zei in het Mediaforum dat hij het niet wil opnemen voor (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, "maar ik vind dit ook grensoverschrijdend gedrag van een werkgever". Volgens Albrecht is Sikkema nu slachtoffer van allerlei speculaties, "de schade is nu al gedaan".

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarvoor willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie