Achtergrond
Zwart

Woordkunstenaar Insayno: 'Zet niet op Twitter wat je niet thuis bij je moeder op de koelkast zou zetten'

foto: Omroep ZWARTfoto: Omroep ZWART
  1. Nieuwschevron right
  2. Woordkunstenaar Insayno: 'Zet niet op Twitter wat je niet thuis bij je moeder op de koelkast zou zetten'

Weten hoe het voelt om gecancelled te worden? Insayno weet daar alles van. Zijn stem is levendig en gevat, zijn woorden doordringend en krachtig. Zijn debuutalbum Dwaalspoor is 7 jaar geleden uitgebracht en nu brengt hij met Nieuwetijdskind zijn tweede album uit. En wat er in de tussentijd gebeurde vertelde hij bij De Nacht is ZWART.

Video niet beschikbaar

Akkefietje

"Ik heb wel eens een akkefietje gehad met een journalist van GeenStijl. Heel veel mensen weten het beginpunt niet. Het beginpunt wat voor de meeste mensen zichtbaar is, is dat ik een journalist een duwtje heb gegeven tijdens een protestdemonstratie. Het beginpunt is eigenlijk dat hij artikelen over mij schreef die niet waar zijn. Sindsdien hebben ze een vendetta tegen mij."

Video niet beschikbaar

Het gevoel van gecanceld worden

"Ik gun het niemand om zo een storm over je heen te krijgen, maar dat is oprecht de enige manier om te beseffen wat het doet met iemand mentaal. Je voelt je niet meer veilig erna. Door de periode van de mondkapjes kon ik nog anoniem blijven. Als dat er niet was, zou ik niet over straat gaan. Je hebt namelijk het gevoel dat iedereen er mee bezig is."

De Nacht is ZWART

De Nacht is ZWART

Ben je wakker? Elke zaterdag- op zondagnacht tussen 03.00 en 06.00 uur neemt De Nacht is ZWART echt de tijd om de diepte in te gaan op NPO Radio 1. Maatschappelijke, politieke en duurzame problemen worden in het duister belicht.

Ster advertentie
Ster advertentie