Achtergrond
EONOS

Klok gaat luiden voor genezen kinderen in Maxima Centrum

foto: Foto's: Anne-Marie Peek & Paulien Haspels Ingen-Houszfoto: Foto's: Anne-Marie Peek & Paulien Haspels Ingen-Housz
  1. Nieuwschevron right
  2. Klok gaat luiden voor genezen kinderen in Maxima Centrum

Het Prinses Maxima Centrum in Utrecht gaat een nieuwe traditie invoeren. In het centrum komt een speciale klok te hangen. Kinderen die succesvol behandeld zijn tegen kanker kunnen die samen met hun ouders luiden om dat te vieren.

Video niet beschikbaar

Het centrum voor kinderoncologie in Utrecht neemt hiermee een Amerikaanse traditie over. Joris (4) is dinsdag 6 november de eerste klokkenluider. Hij is de afgelopen twee jaar succesvol behandeld voor leukemie. Zijn ouders zijn de initiatiefnemers achter de nieuwe klok.

"Toen er leukemie bij Joris werd geconstateerd stond onze hele wereld stil en onze focus was helemaal gericht op de behandeling en het beter worden", vertellen de ouders bij Langs de Lijn En Omstreken. "Later zagen we dat er kinderen weggingen die genezen waren, maar dat daar helemaal geen groot moment van werd gemaakt. Wij wilden dat graag anders en vandaar deze klok."

Playstations

Ambassadeur Bas Smit van het Prinses Maxima Centrum is blij met de actie van de ouders van Joris. Joris is één van de kinderen die in het Utrechtse ziekenhuis veel heeft gespeeld met de Playstations die Bas dankzij zijn T-shirt verkoop heeft kunnen schenken aan het Maxima Centrum.

Er is inmiddels al meer dan 150.000 euro opgehaald met de verkoop van de T-shirts met het gezicht van Bas erop. Met dat geld komen er nog meer attributen in het ziekenhuis. Dat mist zijn uitwerking niet. Er zijn zo veel leuke dingen voor kinderen in het centrum "dat Joris het soms leuk vond om erheen te gaan", aldus zijn ouders.

De klok wordt in een afgesloten ruimte geluid om te voorkomen dat ouders en kinderen die nog volop de strijd moeten aangaan tegen kanker verdrietig worden of er op een andere manier last van hebben. De klok wordt belangeloos gemaakt door klokkengieterij Koninklijke Eijsbouts uit Asten in Noord-Brabant.

Ster advertentie
Ster advertentie