Achtergrond
KRO-NCRV

'Giel heeft een zorgelijk zelfbeeld'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Giel heeft een zorgelijk zelfbeeld'

"Ik heb de talenten van Giel nooit zo hoog aangeslagen", zei Volkskrant adjunct-hoofdredacteur Pieter Klok in het Mediaforum. Beelen gebruikt artiesten om mee te doen wat ie wil, zegt AD-TV-recensent Angela de Jong.

Video niet beschikbaar

Ze spreken over de stunt die Giel Beelen nu weer heeft uitgehaald. Hij had Tim Knol te gast en Knol had het eerder opgenomen voor zangeres Maan. Zij werd tijdens een radio-opname bij 538 verrast door een streaker en barste in huilen uit. Knol vond die grap volstrekt ongepast.

Jawel, nog een stripper

Giel Beelen sprak hem daar op aan. Hij vond dat Knol niet moest zeuren over zulke grappen, dat hij blij moest zijn dat hij in de show mocht spelen. Knol antwoordde dat hij inderdaad blij was, maar dat hij óók blij was dat Beelen geen stripper had uitgenodigd. En jawel, Beelen had wèl een stripper uitgenodigd, waarop Knol boos de studio verliet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Angela de Jong prijst Leon Verdonschot, die als enige nadrukkelijk zei dat Beelen misbruik maakt van zijn macht. Anderen durfden dat mogelijk niet. Klok zegt dat hij meer houdt van de klassieke DJ, die wat dienstbaarder is en artiesten wil laten stralen, terwijl Beelen artiesten gebruikt om zelf te stralen.

Alles voor de luistercijfers

Dat hij geen excuses aanbiedt, is volgens Klok ook typerend. "Hij doet alles voor de luistercijfers, hij heeft een zelfbeeld dat enigszins zorgelijk is. Maar hij heeft dit altijd al gedaan, dit is gewoon weer iets waarvan iedereen denkt, dit kan echt niet." Angela de Jong ziet de grappen van Beelen veranderen. "Vroeger had wat hij deed betrekking op zichzelf, nu sleept hij anderen mee."

Ster advertentie
Ster advertentie