Achtergrond
HUMANVPRO

De Moord op Patrick 5: Iemand weet iets

foto: VPRO/Humanfoto: VPRO/Human
  1. Nieuwschevron right
  2. De Moord op Patrick 5: Iemand weet iets

DNA-materiaal kan belangrijk zijn bij het oplossen van een misdrijf, maar getuigenverklaringen ook. Hoe doorslaggevend kunnen de verhalen van getuigen zijn in een politie-onderzoek?

De getuigen. Iemand weet iets. Moord op Patrick, deel 5

In het onderzoek naar de moord op Patrick, de 36-jarige tennisleraar uit Heerlen, zijn veel mensen gehoord. Buurtbewoners, vrienden en hulpverleners hebben hun kennis over wat er gebeurde in die Kerstnacht in 2002 gedeeld met de politie. Maar de politie blijkt belangrijke aanwijzingen die ze gaven over het hoofd te hebben gezien.

Wat die aanwijzingen zijn en of de politie er nu nog wat mee kan, wordt in deel vijf van de serie De Moord op Patrick duidelijk. Na zeventien jaar vertellen getuigen opnieuw hun verhaal.

Eerdere afleveringen van De moord op Patrick luisteren? Luister aflevering vier over DNA-sporen of ga naar de programmapagina.

Meer Argos?

Argos doet journalistiek speurwerk naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws, of zaken die nieuws zouden moeten zijn. Luister elke zaterdag van 14.00 tot 15.00 uur naar Argos op NPO Radio 1 en volg Argos op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie