Achtergrond

Wethouder Udo Kock: ‘BBC naar Amsterdam zou hoofdprijs zijn’

KRO-NCRV
foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Wethouder Udo Kock: ‘BBC naar Amsterdam zou hoofdprijs zijn’

De regio Amsterdam is in trek, mede door de hebben 153 bedrijven een nieuw kantoor geopend. Dat zorgt samen voor meer dan 7000 banen. "Dat komt door razendsnel internet, goede verkeersverbindingen en Schiphol", zegt wethouder financiën in Amsterdam Udo Kock.

De economische vlag ging uit dit weekend. Steeds meer bedrijven vestigen zich in Nederland en investeren zo’n drie miljard. "We verwachten de komende tijd meer bedrijven die deze kant opkomen. Veel bedrijven kijken nog een beetje de kat uit de boom. Op dit moment zijn we met 90-100 bedrijven in gesprek, Brexit-gerelateerd. Verwacht er dit jaar ook weer zo rond de 150", zegt Kock.

Volgens de Amsterdamse wethouder zijn er drie factoren die voor bedrijven doorslaggevend zijn voor een overstap naar de regio, "dat is de goede internetverbinding, die is razendsnel, de goede verkeersverbindingen en Schiphol. Dat zeggen alle bedrijven."

Knelpunten zijn er wel, zoals op de woningmarkt en voor de groei van Schiphol. Kock blijft bij het standpunt van de gemeente dat ‘Schiphol niet meer mag groeien tot 2023, en daarna alleen duurzaam.’

Komt de BBC naar Nederland?

In het geval van een harde Brexit, gaan de zenders van de BBC in Europa mogelijk op zwart. Daarom denkt de Britse omroep erover om een vestiging in Nederland te openen. "Als de BBC naar Amsterdam komt is dat de hoofdprijs. Dat is nog niet officieel bevestigd, en ik ga er verder niets over zeggen. Het gaat mij om het eindresultaat. Het gaat heel goed met de mediabedrijven in Amsterdam", zegt Kock.

Ster advertentie
Ster advertentie