Achtergrond

Rond de 20 mensen worden vervolgd vanwege belediging Sylvana Simons

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rond de 20 mensen worden vervolgd vanwege belediging Sylvana Simons

[KRO-NCRV] In de Sylvana Simons zaak zullen zo'n 20 mensen worden vervolgd vanwege het beledigen en bedreigen van Sylvana Simons. Dat zegt hoofdofficier Theo Hofstee in De Ochtend op NPO Radio 1.

De politie heeft onderzoek gedaan naar alles wat, voornamelijk op sociale media, over Sylvana Simons werd gezegd. Hofstee vertelt dat het onderzoek klaar is. "Wij gaan daarin vervolgen, met name na het filmpje dat veel publiciteit heeft gewekt. Daar hebben we vrij snel een verdachte bij gevonden en die gaan wij vervolgen. En dan vervolgen wij tegelijkertijd op dezelfde dagen een aantal mensen die haar via social media hebben bedreigd, beledigd of gediscrimineerd."

"We komen rond de 20 mensen uit", vertelt Hofstee. "We moeten nog kijken welke mensen voor de rechter moeten verschijnen en welke mensen het met een boete kunnen afdoen, dat hangt van de ernst van de beledigingen af. Het waren deels dreigementen en de meeste zijn beledigingen van een discriminatoire aard."

Hofstee zei al eerder dat het OM in aanloop naar de verkiezingen extra alert gaat zijn op beledigingen en discriminatie op sociale media. Aanleiding daarvoor was alles wat Sylvana Simons over zich heen kreeg.

Bekijk hier het gesprek met hoofdofficier Theo Hofstee

Ster advertentie
Ster advertentie