Achtergrond
KRO-NCRV

Ivanka Trump en Máxima ‘beiden op het verkeerde speelveld’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ivanka Trump en Máxima ‘beiden op het verkeerde speelveld’

De vriendinnen Ivanka Trump en koningin Máxima kwamen deze week allebei in het nieuws. Máxima in gesprek met de kroonprins van Saoedi-Arabië, en Ivanka met een video op de G20-top. Arno Kantelberg ziet gelijkenissen: "Beiden willen meespelen op het verkeerde speelveld".

Ivanka Trump kon zich niet mengen in een gesprek tussen wereldleiders. De dochter van kwam niet aan het woord terwijl ze genegeerd werd door onder anderen Theresa May, president Macron, premier Trudeau en Christine Lagarde van het IMF.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

VN-gezant

Esquire-hoofdredacteur Kantelberg: "Het feit dat je dochter bent van de president, betekent niet dat je mee mag praten. Stuur gewoon een echte diplomaat".

"Ook Máxima is slechts 'getrouwd' met iemand die niet eens een volksvertegenwoordiger is", aldus Kantelberg. De koningin is VN-gezant, maar de hoofdredacteur ziet dat nog niet als een verdienste. "Maxima heeft nou ook weer niet zo’n indrukwekkende carrière gehad."

Onaantastbaar

Beide dames hebben ook de beelden zelf niet geplaatst. Zo zette de Franse regering het filmpje van Ivanka online. Saoedi-Arabië verspreidde de foto van Máxima met Bin Salman.

Toch zijn er ook verschillen. Ivanka Trump wordt onder vuur genomen, terwijl de koningin buiten schot blijft dankzij de ministeriële verantwoordelijkheid. "Maxima heeft toch een soort onaantastbaarheid", aldus Arno Kantelberg. "Onterecht."

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Margo Smit

Ster advertentie
Ster advertentie