Achtergrond
EONOS

Posters zoenende homo's toch in Amsterdam

foto: Poster Celebrate Lovefoto: Poster Celebrate Love
  1. Nieuwschevron right
  2. Posters zoenende homo's toch in Amsterdam

De postercampagne voor vrije partnerkeuze van vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom in Amsterdam gaat toch door. Vorige maand werd de campagne nog afgeblazen vanwege een 'te ruime begroting', maar dankzij een lokaal reclamebureau gaat het initiatief nu toch door. Goed nieuws, zegt Shirin Musa, directeur van Femmes for Freedom, bij Dit is de Dag.

Maandagavond werd in De Balie in Amsterdam de postercampagne 'Celebrate Love' officieel gelanceerd. De acht koppels die aan de posters hebben meegewerkt waren aanwezig en vierden die avond de liefde. Op de posters zien we onder anderen twee verliefde mannen met een Arabische achtergrond, een Turks-Nederlandse man die een witte man kust en nog andere gemengde stelletjes. "De campagne gaat over de liefde en is ook echt vanuit liefde tot stand gekomen", aldus Musa.

Financiële barrière

De campagne zorgde in de lokale politiek voor aardig wat onrust. Dit kwam als gevolg van de lancering van een postercampagne vorig jaar in Rotterdam. Die posters werden namelijk als provocerend, etnocentrisch, islamofobisch en racistisch beschouwd. "Het leek goed te gaan, totdat er vorige maand opeens door de lokale politiek een financiële barrière werd opgeworpen", vertelt Musa, "maar toen kwamen we in contact met CS Digital Media en kregen we een tweede kans."

Eind vorig jaar reageerde D66-fractievoorzitter Reinier van Dantzig nog positief op de komst van de postercampagne in Amsterdam. "Als het nodig is om de hele stad vol te hangen met deze posters om dit onderwerp bespreekbaar te maken, dan doen we dat", vertelde Van Dantzig. Maar niet dus. Want vanwege financiële complicaties ging de hele campagne uiteindelijk toch niet door.

Ster advertentie
Ster advertentie