Achtergrond
Zwart

Mikal Tseggai (GroenLinks-PvdA): 'De ideale coalitie is zo links mogelijk'

  1. Nieuwschevron right
  2. Mikal Tseggai (GroenLinks-PvdA): 'De ideale coalitie is zo links mogelijk'

Mikal Tseggai is gemeenteraadslid in Den Haag namens de PvdA en nu ook kandidaat-Kamerlid bij het nieuwe GroenLinks-PvdA. In Den Haag houdt ze zich onder andere bezig met het creëren van kansgelijkheid en wonen. En nu is het wellicht het moment om die strijd nationaal verder uit te voeren, want volgens de laatste peilingen kan GroenLinks-PvdA rekenen op zo’n 20 zetels. De kans is heel groot dat zij het stadhuis gaat inruilen voor de Tweede Kamer. We spraken hierover met haar tijdens De Nacht is ZWART.

Inzetten gelijkheid

“Iets waar ik heel trots op ben is mijn aanpak van racisme en discriminatie. Ik heb een 12 punten-plan geschreven en het is mij gelukt om de meerderheid van de partijen daaronder te krijgen. Ik wil ervoor zorgen dat de stad een eerlijke en fijne plek is waar iedereen zichzelf kan zijn en mee kan doen. Ik wil mij dan ook inzetten voor gelijkheid, niet alleen voor racisme en discriminatie, maar ook dat mensen een woning en een baan vinden en goeie zorg krijgen.”

Video niet beschikbaar

Samenvoeging GroenLinks-PvdA en vertrouwen winnen politiek

“Er zijn amper verschillen in de uitdagingen waar beide partijen mee kampen. Waarom nu pas? Dat vraag ik mezelf ook af. Soms hangt het af van de mensen waar je mee zit in de Tweede Kamer, hoe het klikt onderling, dat kan een impuls geven. Een nieuw politiek tijdperk breekt aan en daardoor is ook dat besef gekomen dat we samen sterker staan in plaats van los van elkaar.

“Ik probeer deur voor deur met mensen te praten en online is ook een groot gedeelte daarvan. Je moet ook met andere media te praten, los van wat de meeste politici doen, om je boodschap over te brengen en andere groepen te bereiken.”

Video niet beschikbaar

De Nacht is ZWART

Ben je wakker? Elke zaterdag- op zondagnacht tussen 03.00 en 06.00 uur neemt De Nacht is ZWART echt de tijd om de diepte in te gaan op NPO Radio 1. Maatschappelijke, politieke en duurzame problemen worden in het duister belicht.

De Nacht is ZWART

Ster advertentie
Ster advertentie