Achtergrond
EO

Deze familie stak alles in cryptomunten en heeft geen spijt

foto: yolofamilytravel.comfoto: yolofamilytravel.com
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze familie stak alles in cryptomunten en heeft geen spijt

Stel je voor dat je in een casino voor de roulettetafel staat en besluit al je geld op één nummer te zetten. Veel mensen zullen je dit afraden, want het is natuurlijk veel slimmer om gewoon je kansen te spreiden. Maar wat als je dat advies afslaat en er tóch vol voor gaat?

De Limburgse familie Taihuttu besloot een soortgelijke gok te wagen - ze verkochten al hun bezittingen om vervolgens al het verdiende geld in te zetten op de online munteenheden zoals de bitcoin. Een slimme zet of een veel te groot risico? Volgens vader Didi Taihuttu is dit de manier om snel rijk te worden. "Op dit moment zit bijna al ons geld in de bitcoin. De cryptomunt is op dit moment bijna 5000 euro waard en de verwachting is dat deze waarde in 2020 zal zijn verviervoudigd. Dus we denken hier wel echt rijk mee te kunnen worden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Didi woont op dit moment met zijn vrouw en drie jonge dochters in een chalet op een camping. Daarmee gingen ze van ruim 200 naar slechts 50 vierkante meter woonruimte. "Dat was natuurlijk wel even wennen en soms jammer, maar ik geloof echt in de waarde van de bitcoin", vertelt Didi enthousiast. Op dit moment bezit het gezin voor enkele tonnen aan bitcoins en andere cryptomunten, met de verwachting over een paar jaar multimiljonair te zijn.

'Bitcoin wordt geen betrouwbare valuta'

Economieverslaggever Hella Hueck kan de keuze van de familie Taihuttu niet echt begrijpen. "De bitcoin is gewoon een online ruilmiddel. Natuurlijk is hij op dit moment veel waard, en misschien wordt dat alleen maar meer in de toekomst, maar de bitcoin zal nooit een betrouwbare valuta worden. Ik zou dit niemand aanraden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Didi Taihuttu is zich zeer bewust van de risico’s die het vertrouwen in de bitcoin met zich meebrengt, maar toch blijft hij er heilig van overtuigd dat we ooit allemaal met de cryptomunt zullen betalen. "Wij zijn in Nederland gewend om met een munteenheid te betalen waarbij de waarde niet fluctueert, maar als je kijkt naar landen als Indonesië en Amerika dan zie je dat dit al jaren gebeurd. Dus waarom hier niet?"

Het grote probleem is dat de toekomst van de bitcoin zeer onzeker is. Het blijft gissen of de waarde de komende jaren nog meer zal stijgen of dat het juist in een keer in zal storten. Didi benadrukt wel dat ook als dit idee mislukt, het zijn gezin geen schade toe zal brengen. "Wij hebben met z'n allen geleerd om van weinig te kunnen leveren en kunnen echt wel weer 'gewoon' aan het werk gaan. Mijn vrouw en mijn kinderen steunen het idee." Voor de familie Taihuttu breekt er hoe dan ook een spannende tijd aan.

Ster advertentie
Ster advertentie