Achtergrond
KRO-NCRV

'Vermeende relatie Ed Nijpels met Linda de Mol is nieuws!'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Vermeende relatie Ed Nijpels met Linda de Mol is nieuws!'

"Dit is absoluut nieuws. Ik ken Ed Nijpels als een verstandig man. Het is een bekende Nederlander en dat is Linda de Mol ook. Op het moment dat een van beide zegt dat hij een relatie heeft gehad met de ander is dat een nieuwsfeit. Zeker als die ander dat ontkent." Dat zegt Bert Huisjes, directeur omroep WNL in het Mediaforum op NPO Radio 1.

De oud-fractievoorzitter van de VVD zei gisteren in een reportage van EenVandaag dat hij een relatie met Linda de Mol heeft gehad. De twee leerden elkaar kennen tijdens de uitreiking van de Edisons in 1983. Nijpels: "Ik was toen fractievoorzitter en reikte de Edisons uit. Linda was toen een jaar of 20, ik was 32. Zij overhandigde op het podium de bloemen. Zo heb ik haar leren kennen. Een goed bewaard geheim." Linda de Mol ontkent en zegt dat ze alleen uit eten is geweest met Nijpels.

De ontboezeming van Nijpels kwam ook voor EenVandaag-verslaggever Erik van Prooijen totaal onverwacht. Van Prooijen: "Er werd door mij niet op aangestuurd. Dat kan je horen in de reportage. Het blijft aan mijn kant dan ook even stil. Ik dacht ook: echt waar komt dit vandaan? Maar soms zeggen mensen dingen die ze van te voren niet van plan waren om te zeggen."

Naïef van Nijpels

Hoewel Bert Huisjes het als nieuws beschouwt vindt hij toch dat EenVandaag de oud-politicus tegen zichzelf in bescherming had moeten nemen. Huisjes: "Ik vind het ongelofelijk naïef van Nijpels. Hij heeft niet voldoende beseft dat de camera draaide. Hij is nota bene de voorzitter van de Raad van Toezicht van AVROTROS. Waar EenVandaag onder valt."

Overwogen om het niet uit te zenden

De beslissing is weloverwogen genomen. Verslaggever Erik van Prooijen: "We hebben het uitvoerig met de hoofdredactie besproken. We hebben overwogen om het niet uit te zenden. Juist om de reden dat we EenVandaag zijn en niet in de markt van Shownieuws of Privé zitten. Maar het zegt gewoon veel over de persoon Ed Nijpels. Hij bekende ook dat hij in zijn jonge jaren - toen hij nog maatschappijleraar was - les gaf aan 18-jarige meisjes, die in het weekend zijn vriendinnetjes waren in de kroeg."

Ster advertentie
Ster advertentie