Achtergrond
KRO-NCRV

‘Dansende premier Theresa May op partijcongres is een wanhoopsoffensief’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Dansende premier Theresa May op partijcongres is een wanhoopsoffensief’

''Een wanhoopsoffensief'', zo noemt hoofdredacteur Bert Huisjes (WNL) het optreden van de Britse premier Theresa May. Nadat de klanken van Abba’s Dancing Queen uit de speakers klonken, kwam May tijdens het partijcongres in Birmingham dansend het podium op.

Met haar houterige dans verwees de premier naar de grappen die onlangs volgden op haar danspassen tijdens bezoeken aan Afrika. Ook blikte ze met zelfspot terug op de congrestoespraak van vorig jaar, toen ze haar stem verloor en letters van de muur vielen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''May staat met haar rug tegen de muur'', aldus Huisjes. ''Ik denk niet dat dit optreden haar zal helpen.''

Risico

De Britse premier nam met haar optreden een risico, vindt Wouter de Winther, chef van de parlementaire redactie van de Telegraaf. ''Als je je op zo’n belangrijk moment kwetsbaar toont, dan gaat daar een grote kracht vanuit. Er is een enorme behoefte aan politici die zelfverzekerd en vol overtuiging een verhaal kunnen houden.''

Overigens mag de premier volgens de parlementair journalist van geluk spreken dat gisteren niet per ongeluk Waterloo, een andere bekende hit van Abba, uit de speakers klonk. ''Dat zou toch wel weer treurig zijn geweest'', zegt hij lachend.

Ster advertentie
Ster advertentie