Achtergrond

De tweeling: achter de schermen

EONOS
foto: ANP - Marcel Antonissefoto: ANP - Marcel Antonisse
  1. Nieuwschevron right
  2. De tweeling: achter de schermen

Auteur Tessa de Loo schreef een boek over het boek dat haar leven veranderde. De Tweeling werd een internationale bestseller, waarvan er meer dan 1,5 miljoen zijn verkocht. Er volgde een film en een musical. Vijfentwintig jaar later kijkt ze terug in haar nieuwe boek De tweeling: achter de schermen.

In het boek beschrijft De Loo onder andere het schrijfproces van De Tweeling, waar ze drie jaar over deed. Het heftige verhaal van de oorlog en de getroebleerde relatie tussen de beide zussen ging haar niet in de koude kleren zitten. Vooral het laatste jaar van het schrijfproces trok De Loo zich terug en was ze somber. In het boek spreekt ze van het 'grotendeels bevriezen' van haar sociale leven. De twee verhalen en karakters van de zussen in De Tweeling zijn gebaseerd op een Duitse vriendin en de moeder van de auteur. Dat maakte dat het verhaal voor de auteur extra persoonlijk en gevoelig werd.

De Tweeling: achter de schermen schreef De Loo onder andere voor de miljoen Nederlanders die zelf graag een boek willen schrijven. Via Achter de schermen wil De Loo duidelijk maken wat er allemaal op je af komt. Van werkwijze tot recensies, van uitgeverijen en promotie tot lezersbrieven. Een ander interessant thema: de boekverfilming. In eerste instantie vond De Loo de verfilming van haar boek niet zo geslaagd. Het einde en andere belangrijke aspecten uit het boek werden veranderd door de scenarioschrijvers. Na de pre-première was het even slikken voor De Loo. Toch heeft ze de film leren waarderen, omdat ze zag dat het bij anderen veel losmaakte.

Ster advertentie
Ster advertentie