Achtergrond
EO

Stop met sexting, of toch niet?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stop met sexting, of toch niet?

'Wissel geen sexy foto's of filmpjes uit' oftewel: 'Stop met sexting!' Met die oproep zocht de politie vorige week de publiciteit. Opmerkelijk, want veel deskundigen vinden dit een onverstandig advies.

"Het is een groot probleem en wie zien het alleen maar groeien", zegt zedenexpert bij de nationale politie Yet van Mastrigt. Vandaar dat de politie er nu voor kiest om tieners op te roepen geen pikante foto's of video's te sturen. "Wij zien dat adviezen die we eerder gaven niet meer werken."

Stop met sexting, of toch niet?

Jeugdhulpverlener Jacqueline Kleijer hoorde de oproep van de politie en die zit haar dwars. Haar boodschap: Een naaktselfie sturen is heel normaal, stop met het shamen van sexting! "Het is erg als je naaktfoto rondgaat, maar het allerergste is dat je zo buitengesloten wordt. Dat wordt alleen maar groter als je zegt: doe het niet!"

De dochter van Marlies Slegers was slachtoffer van sexting. Ze vertelde haar indringende verhaal op de radio. "Ik was de laatste die het wist. Toen ik het hoorde ben ik direct naar buiten gelopen om te gaan wandelen. Als ik nu thuis blijf, dan ontplof ik." Marlies heeft het verhaal van haar dochter verwerkt in een boek. "Mijn dochter zei: Schrijf maar! Mensen moeten gewaarschuwd worden.''

Ster advertentie
Ster advertentie