Achtergrond
NOSNTR

Premier Rutte en minister Grapperhaus bij stille tocht in Utrecht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Premier Rutte en minister Grapperhaus bij stille tocht in Utrecht

Premier Rutte, minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en de burgemeesters van de vier grote steden lopen vanavond mee in de stille tocht in Utrecht om de slachtoffers van de aanslag van maandag te herdenken.

De herdenking begint om 19.00 uur met een toespraak van de Utrechtse burgemeester Van Zanen op het Jaarbeursplein, achter Utrecht Centraal. Na een minuut stilte vertrekt een stoet van mensen richting het 24 Oktoberplein, waar de aanslag in de tram werd gepleegd. Drie mensen lieten daarbij het leven.

De Nieuws en Co-bus staat in Utrecht, in bij winkelcentrum Kanaleneiland. Ook je zegje doen? Dat kan! Kom vanaf 15.30 uur langs bij de bus.

Enorme belangstelling

De stille tocht was aanvankelijk een initiatief van kennissen van de omgekomen slachtoffers, maar vanwege de enorme belangstelling heeft de gemeente de organisatie op zich genomen. "Met de tocht kunnen mensen hun gevoelens en emoties delen, en respect en medeleven tonen aan nabestaanden en getroffenen, zegt de gemeente. Mensen wordt gevraagd om witte of rode bloemen mee te nemen, de kleuren van de stad Utrecht.

Vanavond loopt ook een delegatie van voetbalclub FC Utrecht, net als de supportersvereniging. De club zegt diep geraakt te zijn door de aanslag en heeft besloten om bij de eerstvolgende thuiswedstrijd van volgende week zondag met rouwbanden te spelen. Ook is er voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord een minuut stilte.

Ster advertentie
Ster advertentie