Achtergrond
AVROTROS

'Thierry Baudet heeft een politieke psychose, hij moet gered worden'

foto: Joel de Ceulaerfoto: Joel de Ceulaer
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Thierry Baudet heeft een politieke psychose, hij moet gered worden'

De Vlaamse journalist Joël de Ceulaer, columnist van De Morgen, deinst er niet voor terug om andersdenkenden te interviewen. Dus ook politici van Vlaams Belang. En Thierry Baudet. Vertelt hij in MISCHA!

#33 - Joël de Ceulaer

Bovendien is hij van mening dat je moet leren kennen wat je wil bestrijden. Zo kun je misschien tot de ontdekking komen dat je het helemaal niet hoeft te bestrijden. Bovendien: "In een democratie heeft iedere partij die deelneemt aan de verkiezingen, het recht om gehoord te worden in de pers."

Prikkelende denker

Zo’n tien jaar geleden interviewde hij Thierry Baudet, die toen nog geen politicus was, over zijn boek ‘De aanval op de natiestaat’, waarin hij een vergelijking trekt tussen de Europese Unie en het Derde Rijk. Dat deed hij voor een artikel in De Standaard. De Ceulaer: "Dat is een running gag in België, want ik noemde Baudet toen een prikkelende denker en ik schreef toen dat iedereen dat boek moest lezen, vooral de voorstanders van de Europese Unie."

Krankzinnig

Of hij Baudet nu weer zou interviewen? "Nee, niet op papier. Alleen nog live op radio of tv, omdat je hem dan echt kunt confronteren met de pertinente onzin die hij verkoopt. Hij is volledig in de gracht gereden, volledig van het paadje, zoals we hier in Vlaanderen zeggen. Hij beweegt zich in gevaarlijke richting, door mensen op te hitsen. Vlaams Belang bakt het tamelijk bruin in Vlaanderen, die hebben het over omvolking, het herstel van de dominantie van het blanke ras in Europa, krankzinnig. Maar Baudet, da’s Trumpiaans, die bevindt zich in een politieke psychose (...) ik weet niet of iemand nog impact of invloed op hem heeft, maar hij moet gered worden."

Luister hier het hele interview met Joël de Ceulaer terug!

#33 - Joël de Ceulaer

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie